stiri Braila – debraila.ro

Schimb de REPLICI intre politicieni ai Brailei | Botea (PND) vs. Lungu (PNL): „Liberalii au legaturi stranse cu crima organizata” / „Denuntati-i! Sunteti pe post de goarna a PSD”

Doi dintre politicienii Brailei, consilierul municipal Bogdan Botea (PND) si consilierul judetean Danut Lungu (PNL), au purtat un dur schimb de replici pe retelele de socializare, pornind de la faptul ca Botea, al carui partid sustine PSD in Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean, a amintit de faptul ca liberalii si social-democratii au format, in 2011, Uniunea Social-Liberala.

In ciuda protocolului PND-PSD, Botea a adus deseori critici administratiei locale, in special primarului Marian Dragomir.

„Orice protocol ai semna cu PSD sau PNL este doar o bucata de hartie. Chiar daca iti calci pe orgoliu ca sa poti pune ceva in miscare in orasul acesta, este o aflare in treaba, dimpotriva. PNL si PSD sunt acelasi partid in realitate. Tot ce propune PSD in CLM (n.r. Consiliul Local Municipal) se voteaza. Am observat un troc vis a vis de acest lucru. In concluzie, tot ce face PNL in Braila este o simulare de opozitie. Faptul ca actualii lideri PNL si chiar PNL ca partid au facut parte din monstruozitatea numita USL ii descalifica drept politicienii de dreapta. Avand in vedere ca electoratul ne-a pus intr-o situatie imposibila, in sensul ca 14 din 27 mandate (n.r. din Consiliul Local Municipal) apartin PSD, adica majoritatea, pentru a ne putea duce la final, macar partial, unele proiecte, PND a facut un protocol cu PSD ! PNL a facut o alianta juridica, la Tribunalul Bucuresti”, a precizat consilierul municipal.

De celalta parte, liberalul i-a atras atentia PND-istului ca, din pozitia de sustinator al PSD, „tipa” ca PNL nu face nimic „din pozitia de Opozitie”.

„Trecutul va avantajeaza, dar traim in prezent. Rusinica, domnule Bogdan!”, a comentat Lungu.

De aici au pornit afirmatiile „grele”. Botea a vorbit despre faptul ca Danut Lungu a fost „seful de campanie al distinsului Diacomatu, fiul al Brailei” (n.r. Sergiu Diacomatu, fost candidat la sefia CJ Braila in 2012), dar si despre presupuse legaturi ale liberalilor cu „criminalitatea organizata”.

„Nu cred ca puteti sa imi faceti un proces de intentie atat timp cat colegii dumneavoastra de partid au legaturi stranse cu criminalitatea organizata din acest oras. De asemenea, nu uitati ca PNL a fost intr-o uniune juridica cu PSD , ceea este intr-adevar o mare rusine pentru partidul dumneavoastra si mai mult pentru filiala Braila. (…) Intamplator am citit si eu unele documente legate de legaturile unor membri PNL cu crima organizata, dar nu are rost sa dau nume, pentru ca ei sunt cunoscuti, precum si activitatile lor”, a continuat Bogdan Botea.

Lungu a mentionat faptul ca isi asuma faptul ca a facut parte din staff-ul de campanie al lui Sergiu Diacomatu, cerandu-i consilierului municipal sa ii denunte pe liberalii care „au legaturi stranse cu criminalitatea organizata”. Mai mult decat atat, consilierul judetean l-a numit pe Botea „goarna a PSD”, acuzandu-l ca ataca PNL pentru „a atrage atentia cetatenilor”.

„PNL a fost intr-o alianta politica cum au fost mai toate partidele mari (parlamentare) din 1990 incoace. Eu inteleg ca trebuie sa dati din toate pozitiile in PNL si toti cei care-i sustin, dar ma asteptam de la dumneavoastra, macar prin profesia pe care o aveti (n.r. avocat), sa fiti un pic mai cerebral in declaratii. Repet, toata activitatea din ultimii doi ani din consiliiile locale (municipal si judetean) se poate urmari in procesele verbale. Acolo se poate vedea de cate ori ati sustinut PSD in proiecte care au fost facute in dezavantajul cetatenilor. Mai inteleg ca urmeaza un an (2019) de alegeri, Europarlamentare si Prezidentiale, trebuie sa fiti mai activ, pe aici, pe site-uri de socializare, chiar si in consiliul local ca sa atrageti atentia cetatenilor. Dar va rog sa faceti declaratii cat mai aproape de adevarul prezent. Apropo de rusine, eu nu am sustinut niciodata PSD . Eu pot sa va spun ca ar trebui sa va fie rusine ca PND, al carui consilier sunteti, sustine PSD in toate activitatile”, a conchis PNL-istul.

Foto (Botea): MD Press

Comentarii