stiri Braila – debraila.ro

Scandalul de coruptie de la varful IPJ Braila continua: avocata Balan Luiza Glenda, sub control judiciar: promisiune de 10.000 de euro pentru a ii influenta pe sefii Politiei

Procurorii anticoruptie anunta o noua persoana vizata in dosarul de coruptie de la varful IPJ, in urma caruia seful Sectiei 1 Politie Rurala a fost pus sub control judiciar.

Este vorba despre avocata Luiza Glenda Balan, acuzata de savarsirea infractiunii de cumparare de influenta. Aceasta se afla sub control judiciar pentru 60 de zile, fiindu-i interzisa, printre altele, sa paraseasca tara.

Mai exact, potrivit DNA Galati, avocata din Baroul Braila ar fi promis, pe 7 octombrie, unei persoane ca ii va da 10.000 euro pentru a convinge pe oricare dintre cei doi ofiteri cu functii de conducere la varful IPJ ca, „in virtutea atributiilor si autoritatii lor profesionale, sa dispuna atat incetarea continuarii actiunilor de control la doua societati comerciale, cat si restituirea sumelor de bani si a marfurilor ridicate de politie cu ocazia controalelor”.

In urma cu doua saptamani, DNA Galati l-a pus sub control judiciar, in acelasi dosar, pe subcomisarul Stefan Laurentiu Prioteasa, seful Sectiei 1 Politie Rurala Braila.

Prioteasa este acuzat ca a furnizat unui om de afaceri informatii care nu erau destinate publicitatii. Practic, ofiterul de politie transmitea date despre controalele si perchezitiile care urma sa fie efectuate de oamenii legii.

Comentarii