stiri Braila – debraila.ro

S-a dat comanda pentru PUNTEA DE OTEL a podului peste Dunare | ANUNTUL gigantului italian Fincantieri: „Valoarea contractului este de aproximativ 70 de milioane de euro”

Cel mai mare constructor de nave din Europa va construi puntea de otel a podului suspendat peste Dunare de la Braila. Anuntul a fost facut chiar de catre gigantul italian Fincantieri, care vorbeste despre un contract de aproximativ 70 de milioane de euro.

„Fincantieri, prin subsidiara Fincantieri Infrastructure, va participa la construirea unui pod suspendat in Romania, care, odata finalizat, va fi cel mai lung din tara si al treilea din Europa dupa lungimea segmentului central. Conform ordinului, Finacntieri Infrastructure va furniza puntea de otel catre asocierea Astaldi S.p.A. si IHI Infrastructure Systems, careia i-a fost incredintat contractul. Lucrarile vor dura aproximativ 24 de luni”, a precizat compania din Italia.

Puntea, care urmeaza sa fie asamblata din 79 de blocuri de otel de peste 20.000 de tone, va fi construita in Valeggio sul Mincio, o localitate din provincia Verona.

„Este o realizare de o importanta strategica imensa pentru noi, deoarece ne permite sa ne consolidam prezenta pe o piata extrem de specializata, cu un mare potential”, a declarat Giuseppe Bono, director general al Fincantieri.

Contractul pentru realizarea puntii de otel a podului se ridica la aproximativ 70 de milioane de euro.

Comentarii