stiri Braila – debraila.ro

S-A VOTAT! | Braileni, Primaria da cate 1.000 de lei pentru fiecare nou-nascut | Care sunt CONDITIILE pentru a primi banii

Consilierii locali municipali au aprobat, miercuri, un proiect de hotarare, initiat de Daniela Radulescu (ALDE), prin care se acorda un stimulent financiar in valoare de 1.000 de lei pentru fiecare copil care se va naste in municipiu. 

Primarul Marian Dragomir a publicat, pe o retea de socializare, conditiile pe care parintii trebuie sa le indeplineasca pentru a putea primi banii. De exemplu, ambii parinti trebuie sa aiba domiciliul in municipiu stabilit cu cel putin jumatate de an inainte de data nasterii.

„Conditile pentru acordarea stimulentului in valoare de 1.000 de lei sunt urmatoarele: se va acorda doar pentru primele doua nasteri; in cazul nasterilor gemelare sau de multipleti se va acorda pentru fiecare copil; ambii parinti trebuie sa aiba domiciliul in Municipiul Braila stabilit cu cel putin 6 luni inainte de data nasterii; sa nu aiba datorii la bugetul local; cererea se va depune in cel mult o luna de la data nasterii. Am sustinut proiectul initiat de doamna consilier Radulescu si dupa discutiile cu Directia Finantelor Publice Locale am demarat procedura de aprobare. Primaria Municipiului Braila va avea intotdeauna bani pentru copii. Stimulentul se va acorda dupa publicarea hotararii in Monitorul Oficial al Municipiului Braila”, a explicat edilul.

Proiectul de hotarare a fost votat de toti consilierii municipali, cu exceptia lui Bogdan Botea (PND), care s-a abtinut.

Comentarii