stiri Braila – debraila.ro

S-A SEMNAT! | Bani europeni pentru Ianca: peste 4, 5 milioane de euro! | Orasul isi schimba radical fata: autobuze hibrid, statii de autobuz, parcari, piste pentru biciclete si reabilitari de strazi!

Veste importanta pentru locuitorii din Ianca: Primaria a semnat contractul de finantare pentru un mega-proiect din fonduri europene, care, in mod categoric, va schimba radical fata orasului.

Cu o valoare de peste 23 de milioane de lei, proiectul „Transport public urban modern, in orasul Ianca” presupune, printre altele, achizitionarea unui numar de patru autobuze hibrid, care vor circula pe patru trasee, respectiv Ianca-Berlesti, Ianca-Tarlele Filiu, Ianca-Plopu-Ianca Gara-Oprisenesti si Ianca – curse interne.

Totodata, se vor amenaja 39 de statii de autobuz, unde va exista afisaj electronic de informare si sistem electronic de eliberare a biletelor sau abonamentelor. Proiectul mai presupune si construirea unor parcari de tip „Park and ride” langa statiile de autobuz. Mai mult decat atat, Ianca va avea un terminal pentru autobuze si un dispecerat

Nici pistele pentru biciclete sau reabilitarea si modernizarea unor strazi nu lipsesc din proiectul finantat din fonduri europene.

ORASUL IANCA
– str. Nicolae Oncescu – reabilitare
– str. Ceferistilor – modernizare
– str. Scolii – modernizare
– str. Fabricii – modernizare
– str. Garii – reabilitare
– str. Rozelor – modernizare

SAT PERISORU
– str. Sloboziei – reabilitare
– str. Ion Corciu (DC36) – reabilitare

SAT PLOPU
– str. Tineretului – modernizare
– str. Pacii – modernizare
– DC37 (tronsonul cuprins intre DN2B si intrarea in sat Plopu-str. 1 Decembrie) – reabilitare

SAT IANCA GARA
– str. 1 din Ianca Gara – modernizare

Comentarii