stiri Braila – debraila.ro

Rotaru, seful PSD si deputatul Mircea, atac la prefectul Boboc: „Sa-si dea demisia si atunci sa fie in campanie electorala. Sa-si respecte statutul, pentru ca pot sa apara si niste consecinte”

Senatorul Ion Rotaru si deputatul Florin Mircea, parlamentari PSD, cred ca prefectul Catalin Boboc (n.r. numit de Guvernul Orban) se afla in campanie electorala, acuzandu-l ca implica Institutia Prefectului in „lupte politice”. Mai mult decat atat, Rotaru, care este si presedintele Organizatiei Judetene PSD, a afirmat ca „nu a vazut niciodata din partea altor prefecti o implicare in zona politica”.

Reactia social-democratilor vine dupa ce Catalin Boboc si Francisk Iulian Chiriac (PSD), presedintele Consiliului Judetean, s-au contrat public de mai multe ori, ambii lansand numeroase atacuri ironice, dar si acuzatii grave.

„La lege scrie foarte clar care sunt competentele, atributiile, drepturile si obligatiile prefectului, in calitatea lui de inalt functionar public. Trebuie sa fie absolut independent si neutru si sa nu aiba niciun fel de pozitii… Am avut recent pe prefectul Paladi (n.r. George Adrian Paladi – predecesorul lui Boboc) si am avut si alti prefecti. Nu am vazut niciodata din partea lui Paladi sau a altor prefecti o implicare in zona politica, o pozitie pe o problema sau alta politica, o influentare intr-un fel sau altul a unor decizii. Rolul prefectului este cu totul si cu totul altul. Este reprezentantul Guvernului in teritoriu, care trebuie sa gestioneze situatii de criza, care trebuie sa gaseasca solutii la problemele care apar. Nu numai ca nu agreem, ci condamnam o asemenea atitudine, care nu este normala. Daca se manifesta in continuarea, aceasta atitudinte trebuie sanctionata de cei care l-au numit pe domnul prefect. Politica liberala este politica statului roman pe o anumita componenta, pe care trebuie sa o aplice, fara sa aiba implicari in zona politica. Vorbim de un program de guvernare si atat! Banuiesc ca este in campanie electorala. Sa-si dea demisia si atunci sa fie in campanie electorala, daca nu candideaza, sa-si respecte statutul pe care il are, pentru ca pot sa apara si niste consecinte care nu il vor favoriza daca procedeaza asa”, a declarat Rotaru.

Si deputatul Florin Mircea a facut referire la prefectul Boboc, precizand ca „este in campanie electorala”: „Nu da bine institutiei pe care o conduce astazi, vremelnic. Nu da bine sa implice institutia in astfel de lupte politice. Trebuie sa faca o activitate administrativa si sa aiba grija de tot ce inseamna politica Guvernului in teritoriu, cum zice la lege.”

Comentarii