stiri Braila – debraila.ro

Romica Catali si Graur, saltati si incarcerati in Penitenciarul Galati | Ce pedepse au primit interlopii braileni care au obtinut aproape jumatate de milion de euro din prostitutie

Cel mai mare dosar de proxenetism a ultimilor ani a ajuns la final. Judecatorii i-au condamnat pe cei mai temuti membrii ai gruparii din Varsatura la peste 25 de ani de inchisoare cu executare. Sentinta a fost data pe 13 martie de Curtea de Apel Galati.

Mascatii i-au ridicat pe proxeneti, tot pe 13 martie, si i-au incarcerat in Penitenciarul Galati.

Radu Bogateanu, zis „Romica Catali”, in varsta de 46 de ani, va sta 6 ani si 3 luni in spatele gratiilor. La fel si Ionel Graur (foto), de 39 de ani. Serea Panaghiotidis Petrus (39 ani) „a scapat” cu 5 ani, Nicolae Patrascu (38 ani) cu 4 ani, iar Catalin Praidas (37 ani) cu 3 ani. 

Patrascu este singurul care nu a ajuns inca in spatele gratiilor, fiind internat la Spitalul Judetean, unde, in prezent, este pazit de politisti. Dupa externare, va ajunge, la fel ca ceilalti patru, in penitenciar.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Braila, care au instrumentat dosarul, spun ca cei cinci au obligat, in perioada 2003-2006, sa se prostitueze nu mai putin de 17 tinere, „pe spatele” carora au obtinut nu mai putin de aproximativ 500.000 de euro. Fetele erau amenintate si chiar batute, unele dintre ele declarand ca au fost puse cu capul langa roata unor masini.

Comentarii