stiri Braila – debraila.ro

Ritzinger, directorul AJPIS Braila, in CONFLICT DE INTERESE: si-a ajutat sotia sa castige niste banuti!

Adrian Ritzinger, directorul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), se afla in stare de conflict de interese administrativ, potrivit Agentiei Nationale de Integritate. Fostul liberal si-ar fi ajutat sotia sa obtina un avantaj patrimonial, folosindu-se de o pozitie detinuta in calitate de sef al AJPIS, respectiv cea de presedinte al Comisiei de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adultilor.

In perioada 6 iunie – 28 octombrie, Ritzinger a emis 17 decizii in urma carora a beneficiat sotia sa. Mai exact, se pare ca sotia lui Ritzinger a fost lector la Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Calarasi, institutie de interes regional, in subordinea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, care are arondat si judetul Braila.

Seful AJPIS a incalcat dispozitiile art. 79, alin. (1), lit. a) și lit. c) si ale alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Adrian Ritzinger conduce AJPIS din anul 2013, cand era membru PNL. Desi in 2014 a fost exclus din randul liberalilor, Ritzinger, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean in perioada 1996-2000, si-a pastrat fotoliul de director, intrand in tabara lui Calin Popescu Tariceanu, pe atunci presedintele Partidului Liberal Reformator.

Foto: MD Press

Comentarii