stiri Braila – debraila.ro

Recursul compensatoriu: proaspat eliberat, un brailean a spart biserica unui cimitir | Fugarit printre morminte de paznic

Eliberat in urma cu doua saptamani din inchisoare, in baza legii recursului compensatoriu, un brailean a savarsit din nou infractiunea pentru care a stat in spatele gratiilor. Barbatul, in varsta de 48 de ani, a spart, in noaptea de miercuri spre joi, un lacas de cult din municipiul Buzau.

Inarmat cu un spray lacrimogen si un cutit, individul a sarit gardul Cimitirului Eroilor si a intrat in biserica din incinta, fortand usa cu ajutorul unei surubelnite. Desi a reusit sa fure o tableta si 300 de lei din cutia milei, alarma silentioasa i-a venit de hac.

Agentul unei firme de paza a dat de urma braileanului, care a ripostat pulverizand spray lacrimogen si a luat-o la fuga. Cu paznicul pe urmele lui, printre morminte, recidivistul a scapat tableta, iar, in cele din urma, a fost pus la pamant si imobilizat.

Predat politistilor buzoieni, barbatul, cu un trecut bogat in spargeri de imobile si autoturisme, a fost dus la audieri, iar apoi retinut pentru 24 de ore.

Comentarii