stiri Braila – debraila.ro

Razii inainte de Craciun: Politistii braileni au luat cu asalt 85 de baruri si discoteci, legitimand peste 250 de persoane

In perioada 16-17 decembrie, politistii braileni de ordine publica, rutieri si de la actiuni speciale au actionat atat in municipiu, cat si in localitaile din judet, pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere.

Actiunile politistilor au vizat, in special, combaterea faptelor antisociale ce se comit in zona discotecilor, barurilor, cluburilor si altor localuri de alimentatie publica, verificarea legalitatii comercializarii pomilor de Craciun si a produselor pirotehnice, depistarea si sanctionarea persoanelor aflate sub influenta bauturilor alcoolice ori a substantelor psihoactive care conduc autovehicule.

In cele doua zile, politistii au verificat 85 de unitati de alimentatie publica, au legitimat 253 de persoane, dintre care 33 au fost controlate corporal sumar, au oprit si verificat 211 autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 68 de conducatori auto.

De asemenea, au fost aplicate 112 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de aproape 30.000 de lei, dintre care 81 conform O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 15 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 9 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, si 5 la Legea 12/1991 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, iar 2 la alte acte normative.

Ca masura complementara, au fost retrase 3 certificate de inmatriculare si a fost ridicat in vederea suspendarii un permis de conducere.

Comentarii