stiri Braila – debraila.ro

Razboiul Martisorului: Primarul VS. Seful ISJ! | Dragomir: „Interzice martisoarele si florile in scoli. Analiza lipsita de logica a individului!” / Seful ISJ: „Cand oferi o floare, nu te imbratisezi? Eu stau de dimineata pana seara cu masca la gura”

Un nou episod in razboiul public dintre primarul Marian Dragomir (PSD) si inspectorul scolar general Catalin Canciu (PNL). Aflati in tabere politice diferite, cei doi s-au contrat si acuzat de mai multe ori. Ultimul conflict important a fost cel declansat de opozitia edilului fata de propunerea Inspectoratului Scolar de a reduce numarul de clase la patru licee din municipiu.

De aceasta data, scanteia care a aprins focul a fost o declaratie a inspectorului scolar general pentru MEDIAFAX.ro. Publicatia a precizat faptul ca „elevii si parintii nu vor putea oferi martisoare si flori profesorilor de 1 si 8 martie”, plecand de la ce a spus Catalin Canciu.

„In ordinul comun al ministerelor (n.r. al Sanatatii si al Educatiei) exista asa ceva. Este vorba despre regulile privind organizarea spatiilor pentru asigurarea distantarii fizice. In anexa ordinului, la punctul 1.b scrie ca este interzis schimbul de obiecte personale. Eu le voi atrage atentia directorilor ca regula trebuie sa fie respectata”, a afirmat Canciu.

Tot in articolul MEDIAFAX.ro a fost prezentat si punctul de vedere al lui Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, care a mentionat ca „ministerul nu vrea si nici nu poate sa se implice in valoarea de simbol a unui martisor sau a unei flori si nici in includerea acestora in categoria obiectelor personale”.

Dupa publicarea articolului. primarul Marian Dragomir l-a criticat in termeni duri pe Canciu, vorbind despre „analiza lipsita de logica a individului”.

„Legal se pot oferi martisoare si flori! Noi respectam simbolurile, traditiile si organizam Expozitie de Martisoare. Si eu… voi oferi flori si martisoare pe 1 si 8 Martie! (…) Interpretarile prostesti ale unor indivizi numiti politic la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (Canciu Catalin) sunt permanent anulate de primari si ministri (ca si in situatia numarului de elevi din clase). Dupa analiza lipsita de logica a individului… nici pe produsele alimentare nu ar trebui sa mai punem mana… Ca au gresit cand l-au numit e clar, ca habar nu are s-a demonstrat, dar de ce il mai tin pe post nu intelege nimeni!”, a scris edilul pe o retea de socializare, postarea adunand aproape 1.500 de aprecieri.

Reactia sefului ISJ nu s-a lasat asteptata. Canciu a negat faptul ca ar fi interzis oferirea de martisoare si flori in unitatile de invatamant, aduagand faptul ca „vulturache-capitan baga batul prin gardul meu”.

Totusi, desi sustine ca nu a interzis sa se respecte traditia de Martisor, inspectorul scolar general a declarat pentru MD Press ca „acest lucru trebuie facut intr-un cadru limitat, pentru ca infectarea poate veni de oriunde”.

„Nu exista asa ceva. Nu am interzis! Domnului primar ii place sa se bage in seama, sincer! Eu am trimis colegilor directori comunicatul de presa emis de Ministerul Educatiei si le-am spus ca sunt oameni responsabili si sa trateze ca atare acest moment, cu maxima seriozitate. Daca citim mesajul, se spune ca martisorul este simbol, ca oferirea unui martisor nu este oferirea de obiecte personale, dar si acest lucru trebuie facut intr-un cadru limitat, pentru ca infectarea poate veni de oriunde. Cand oferi o floare nu te imbratisezi cu persoana respectiva? E firesc, suntem oameni, noi ne imbratisam. Si lucrurile astea sunt foarte periculoase pentru lupta asta pe care o ducem de luni si luni. De asta am spus sa fie foarte atenti. Citind in lege – PSD nu prea are treaba cu legile – scrie foarte clar: «Este interzis schimbul de obiecte personale». (…) In situatia in care suntem, eu stau de dimineata pana seara cu masca la gura, chiar daca m-am vaccinat, fac tot ce este posibil ca profesor, ca om, sa limitez propagarea virusului. Eu asta le spun colegilor, profesorilor, parintilor: «Fiti calculati, fiti echilibrati!». N-as vrea sa ne intoarcem in sistem online…”, a replicat Catalin Canciu.

Clase MAI PUTINE la licee! | Primarul SE OPUNE si il ACUZA pe liberalul Canciu, inspectorul scolar general, de „practici dictatoriale” | „Isi bat joc de viitorul elevilor braileni, urmarind interesul propriu”

 

Seful ISJ, despre primarul Dragomir: „Isi doreste foarte mult sa fie inconjurat de elevi imbracati sumar, in ciorapi de matase” | Canciu nu mai vrea ca elevii de la Liceul de Arte sa participe la festivitatile Primariei

Comentarii