stiri Braila – debraila.ro

Razboi politic pe angajatii de la Administratia Pietelor | PNL o acuza pe sefa APT: „Concediaza abuziv si subjuga psihic salariatii!” | Dragut: „Soferul dat afara n-ajungea la pedale! Cei concediati sunt membrii PNL”

PNL si PSD s-au contrat, miercuri dimineata, in sedinta Consiliului Local Municipal pe tema modului in care Meluta Dragut (foto stanga) conduce Administratia Pietelor si Targurilor (APT). Dragut, care este membru PSD, a fost acuzata de consilierul local municipal Adrian Tabarac (foto dreapta), presedintele Organizatiei Municipale PNL, ca ii concediaza pe angajatii „care nu ii sunt totali supusi”.

Mai mult decat atat, liberalul a precizat faptul ca unul dintre salariatii in cauza a castigat procesul intentat APT, instanta dispunand anularea deciziei privind incetarea contractului de munca. Angajatul trebuie sa primeasca si despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate, precum si celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, incepand cu data concedierii şi pana la data reintegrarii pe post.

„Anul acesta … doua – sa nu spun trei … masuri abuzive pe care le-a luat doamna director. Doi angajati care au fost date afara au castigat in instanta procesele cu APT si au fost repusi pe functii. Doamna director a creat un prejudiciu societatii prin masurile pe care le-a luat. Cel putin unuia dintre angajati i-au fost recunoscute si date daune morale in valoare de 25.000 de lei pentru masura pe care a luat-o doamna director. Doamna director are anumite vendete acolo, cu diversi angajati care nu ii sunt total supusi. Cat mai acceptam ca un director sa faca ceea ce doreste? Aceste greseli, abuzuri pe care le face ne costa pe noi toti. Prejudiciul pentru cei doi angajati se ridica la aproximativ 1 miliard, cu salariile compensate, daune morale si cheltuieli de judicata. Cat vom mai accepta ca doamna director sa ia masuri abuzive, iar AGA (n.r. Adunarea Generala a Actionarilor) sa nu ia nicio masura? Domnule primar, ati lucrat in privat, cand greseati, erati tras la raspundere daca nu chiar dat afara… Cat mai toleram un abuz din partea unui director care a demonstrat de fiecare data cand a luat o masura ca a fost una gresita? Acei salariati sunt toti subjugati psihic, pentru ca sunt amenintati ca daca nu fac ce li se spune, sunt dati afara”, a declarat Tabarac.

De cealalta parte, directorul APT i-a acuzat pe liberali ca, in realitate, isi apara colegii de partid, precizand ca angajatii mentionati de Adrian Tabarac sunt membrii PNL. Totodata, Meluta Dragut a spus ca deciziile instantei nu sunt definitive.

„Am facut o testare in randul persoanelor de la „Contracte”. In urma testarii, dumnealui a luat nota 3. In timpul comisiei, s-a ridicat in picioare, a batut cu pumnii in masa si a spus ca el nu stie sa lucreze pe calculator … ca de ce nu l-am trimis sa-l specializez. Nu l-am lasat fara serviciu, i-am oferit alt loc de munca, insa a refuzat. Nu a vrut sa iasa nici la somaj. In instanta, asta s-a intamplat, dar mai exista cai de atac. Ambele persoane sunt membrii PNL, inteleg ca au fost aparate de un avocat care e tot PNL-ist. Celalat angajat, cel de care spune domnul Tabarac, era angajat ca sofer, tot de director PNL-ista, si avea doar „B-ul”. Ceilalti soferi au toate gradele. Masina pe care a fost dumnealui a facut-o praf, nefiind profesionist. N-am mai cumparat alta masina, asa ca aveam 5 soferi pe 3 masini. Era firesc, nu sa dau pe unul afara, ci sa fac o testare. Dumnealui nu a trecut acest test. Vreau sa va spun… chiar a intrat pe rosu, nu ajungea la pedale… ce sa va mai spun. Am considerat ca e normal sa ii ofer alt loc de munca, dar a refuzat. Putea sa mearga la somaj, dar n-a mers nici acolo. Au invocat in instanta ca au foarte multe rate de platiti si ca societatea le-a adus un prejudiciu. Pe toti i-am testat”, a replicat sefa APT.

Dragut a tinut sa sublinieze faptul ca nu va renunta la procedura de testare a angajatilor, reluand-o cu respectarea dispozitiile legale ocolite initial, care, de altfel, au si dus la castigarea proceselor de catre cei concediati.

In finalul dezbaterii din legislativul municipal, consilierul local municipal Raluca Bucur a avut un indemn ironic pentru Meluta Dragut: „Mai sunt membrii PNL la „Piata”, poate face o curatenie! Mai sunt multi membrii PNL si multi care n-au fost PNL-isti au plecat cu demnitate de acolo… pentru ca dansa stie sa faca un mare circ pe lucrurile care o deranjeaza personal, nu profesional.”

Comentarii