stiri Braila – debraila.ro

PSD Braila il sustine pe baronul Galatiului la alegerile europarlamentare | Rotaru, sprijin pentru Dan Nica

Decizie surprinzatoare a senatorului Ion Rotaru, presedintele interimar al Organizatiei Judetene PSD, cu doua luni inainte de alegerile europarlamentare. Marian Oprisan, vicepresedinte la nivel central al partidului si presedinte al PSD Vrancea, a anuntat, luni, ca liderii filialelor din regiunea Sud-Est ii sustin pe Dan Nica (Galati) si Andi Cristea (Buzau) pentru a figura pe lista PSD la scrutinul din mai. 

„Noi am avut discutii pe regiunile de dezvoltare, asa cum este impartit partidul la nivel de vicepresedinti, iar din regiunea de Sud-Est, ma refer la judetele Tulcea, Constanta, Braila, Galati, Vrancea si Buzau, sunt doua propuneri. Prima propunere este Dan Nica, pe care il cunoasteti, actualmente europarlamentar si seful grupului parlamentar al PSD de la Parlamentul European, si europarlamentarul Andi Cristea”, a declarat Oprisan, pe holurile Palatului Parlamentului, inainte de sedinta Biroului Permanent National al PSD.

Totusi, potrivit unor surse politice, o astfel de discutie nu a existat in cadrul PSD Braila. Se pare ca liderul PSD Vrancea ar fi facut anuntul dupa ce a discutat telefonic cu toti sefii filialelor din regiunea Sud-Est, inclusiv cu Ion Rotaru.

Dan Nica este presedintele PSD Galati si cel care conduce din umbra judetul vecin. Presa a vehiculat faptul ca Nica s-ar fi opus, de-a lungul timpului, construirii podului peste Dunare, protejand astfel interesele financiare legate de traversarea fluviului cu bacul.

Mai exact, deputatul Viorel Stefan (PSD Galati), vicepremier in Guvernul Dancila, are actiuni la Navrom Bac – parte a grupului de firme Navrom, care asigura traversarea Dunarii cu bacurile la Galati, in timp ce director general al Navrom este Constantin Hartan, un apropiat al lui Dan Nica. In trecut, chiar europarlamentarul PSD a detinut actiuni la Navrom.

De ce nu s-a construit podul de la Braila? Afacerile cu bacul ale PSD-istilor din Galati

Comentarii