stiri Braila – debraila.ro

Propunerea liberalului Catalin Boboc: Astrofizicianul Aurora Simionescu, cetatean de onoare al Brailei

Senatorul liberal Catalin Boboc a anuntat, miercuri seara, in cadrul unei intalniri cu organizatia de femei a filialei, ca a doua zi dupa alegerile locale, indiferent daca va fi ales sau nu primar, o sa propuna Consiliului Local sa ii acorde astrofizicianului Aurora Simionescu, cercetator la Agentia Spatiala Japoneza, titlul de cetatean de onoare al Brailei.

Candidatul PNL pentru fotoliul de primar a vorbit, in acelasi context, si despre braileanca Anca Diana Dragan, profesor de robotica la Universtatea Berkeley din Calfornia, comparata de revista „Cariere” cu Marie Curie.

„Cred in implicarea femeilor in politica si, in general, in viata comunitatii, in orice fel de activitate. Zilele trecute imi spunea cineva ca avem o braileanca, Anca Diana Dragan care, la doar 26 de ani, este profesor universitar de automatica in SUA, un domeniu aproape in exclusivitate destinat barbatilor. De asemenea, fiica primarului Simionescu. Sigur, el este PSD-ist, dar asta nu are nicio legatura cu fiica dumnealui, care iarasi este o femeie recunoscuta. Nu va ascund faptul ca m-am consultat cu câtiva colegi din partid si chiar am vrut de 8 martie sa facem un cadou pentru cele doua doamne, o recunostinta, daca vreti, pentru ceea ce inseamna femeia in viata publica. Am dorit sa propun consilierilor locali sa le acordam celor doua doamne titlul de cetatean de onoare al orasului. Colegii m-au sfatuit sa nu fac asta acum pentru ca, fiind vorba de doamna Simionescu, sa nu se duca in derizoriu propunerea. Dar va promit ca a doua zi dupa alegeri, indiferent daca o sa fiu sau nu primar, o sa fac aceasta propunere”,  spus Boboc.

La evenimentul organizat la Regal Events Ballroom au participat si senatorii PNL Mariana Campeanu si Mihaela Popa.

Comentarii