stiri Braila – debraila.ro

Propunere: Spitalul 3 SA NU MAI FIE spital de suport pentru COVID-19! | Unde ar urma sa fie internati pacientii pozitivi care au si alte afectiuni

Se fac propuneri pentru luarea primelor masuri de reintrare in normalitate la nivelul spitalelor brailene. O prima propunere, care a fost transmisa deja conducerii Spitalului Judetean de Urgenta, a venit din partea Institutiei Prefectului si vizeaza activitatea medicala post-stare de urgenta.

De o luna si jumatate, corpul B al Spitalului Judetean – fostul Spital nr. 3 – este dedicat tratarii exclusive a pacientilor confirmati cu noul coronavirus care au si alte patologii, in timp ce bolnavii non-COVID-19 sunt tratati in corpul A, pe Soseaua Buzaului.

In contextul in care judetul Braila a inregistrat doar 22 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, toti pacientii infectati fiind deja vindecati si externati, Institutia Prefectului propune ca fostul Spital nr. 3 sa isi „recupereze” pacientii cu alte afectiuni si care nu sunt pozitivi la COVID-19, iar locatia care sa devina spital-suport si extensie a Sectiei de Boli Infectioase sa fie corpul E, noua Sectie Cardiologie-Pediatrie (foto), de pe Soseaua Buzaului (n.r. in dreapta Pediatriei).

„Marti, 12 mai, am transmis Spitalului Judetean propunerea modificarii structurii unitatii spitalicesti astfel incat Corpul B (fostul Spital 3) sa asigure, din nou, tratamentul pacientilor negativi COVID-19, dar cu pastrarea circuitelor pregatite, pentru a putea redeveni spital suport, daca situatia o va impune. Astfel, pacientii infectati cu virusul COVID-19 care vor avea si patologii asociate sau vor avea nevoie de suport A.T.I. (n.r. Terapie Intensiva) ori de interventii chirurgicale vor fi tratati în Corpul E (Cardiologie-Pediatrie), care va fi transformat in spital suport”, a comunicat Prefectura.

Daca Spitalul Judetean va fi de acord cu aceasta propunere, se va emite o hotarare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, care, in cele din urma, va fi transmisa si Ministerului Sanatatii, in vederea actualizarii listei cu spitalele suport COVID-19 si, evident, pentru modificarea ordinului de ministru.

Managerul Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu, ne-a declarat ca propunerea Prefecturii va fi analizata, fara sa faca alte comentarii.

De cealalta parte, presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac, sustine ca propunerea apartine spitalului, si nu Prefecturii. Daca va fi agreat acest plan, acesta a mai adaugat faptul ca Sectia Cardiologie-Pediatrie va fi amenajata astfel incat acolo sa poata avea loc interventii chirurgicale, lipsind deocamdata paturile si restul mobilierului.

Contactat telefonic, prefectul Catalin Boboc a tinut sa sublinieze ca este vorba despre „primii pasi spre normalitate”, in sensul ca, daca va fi acceptata propunerea, fostul Spital 3 va trata pacienti non-COVID, pastrand insa actualele circuite.

Potrivit sursei citate, in scenariul cel mai pesimist, daca numarul persoanelor infectate cu noul coronavirus va creste considerabil, corpul B va redeveni spital-suport COVID-19.

Comentarii