stiri Braila – debraila.ro

Profesorul Viorel Botea s-a înscris în AUR | Botea a condus PMP Brăila încă din 2013

„A făcut o alegere corectă și îi mulțumesc”, a declarat Florin Cîrligea, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din cadrul AUR, la începutul conferinței de presă în care Viorel Botea a fost prezentat în calitate de membru AUR.

Viorel Botea, care a condus ani buni PMP Brăila, a demisionat din partid și s-a înscris în AUR. Acesta va demisiona, în perioada următoare, și din Consiliul Județean, întrucât, oricum, prin trecerea de la PMP la AUR își pierde mandatul de consilier județean obținut, pe lista PMP, la alegerile locale din 2020.

Botea susține că a ales AUR pentru că acest partid „își dorește unirea cu Republica Moldova, își dorește ca Diaspora să aibă un rol în viața politica românească, ca micul capital, micii patroni să fie ajutați” și că „este un partid european care își dorește respect pentru români”.

„Cu siguranță, în maxim o săptămână-două, vă spun exact ce vor face colegii din PMP. Știți că eu am fondat PMP. Nu vreau să spun că au venit cu mine atâtea organizații, atâtea persoane… Azi, sunt singurul membru PMP care s-a înscris în AUR. (…) Mă aștept să mai vină și alte persoane de la PMP în AUR. (…) Am fost în contact cu toți membri PMP care au un electorat în spate și vă voi spune, în maxim două săptămâni, cine sunt cei care mă vor urma în AUR”, a precizat Viorel Botea.

Botea este profesor de matematică, a fost inspector școlar general și a condus PMP Brăila încă din anul 2013, când partidul a fost fondat.

Comentarii