„Cunoscutul notar si deputat Vasile Varga are o serie de prioritati pe care sa le promoveze in mandatul 2020 – 2024, in Camera Deputatilor, unde candideaza din partea PNL”, se mentioneaza in cadrul unui comunicat de presa al filialei brailene.
Unul dintre cele mai importante proiecte, care va aduce beneficii incontestabile pentru milioane de romani, angajati si angajatori, este scaderea taxelor si impozitelor pe forta de munca, pana la 30%. Demersul a plecat de la un studiu care arata clar, fara niciun fel de echivoc, ca in Romania se inregistreaza cele mai mari costuri cu forta de munca din Uniunea Europeana, de peste 40%.
„Politicille liberale, in materie de fiscalitate sunt dominate de relaxare. Cu alte cuvinte, PNL a dorit intotdeauna un nivel scazut al taxelor si impozitelor, pentru ca ele sa poata fi si colectate si sa nu constituie o povara pentru nimeni, in contradictie cu PSD, care a mentinut un nivel ridicat al impozitelor si a suprataxat. Taxe mai mici inseamna mai multi bani in buzunarele romanilor, ceea ce permite ca angajatorii sa poata face investitii si sa asigure locuri de munca, iar angajatii, sa aiba un trai mai bun. 30% taxe si impozite pe forta de munca este un procent rezonabil”, a declarat Vasile Varga.
Un al doilea proiect de lege care va fi sustinut de deputatul liberal se refera la interzicerea migratiei parlamentarilor de la un partid la altul. Practic, in opinia lui Varga, in cazul in care, in timpul mandatului, un parlamentar paraseste partidul pe listele caruia a fost ales, acesta trebuie sa-si piarda calitatea de senator sau deputat, locul sau fiind ocupat de urmatorul candidat de pe lista partidului respectiv.
„Aceasta decizie se aplica deja alesilor locali, iar in cazul parlamentarilor, nu. Vorbim de o unitate de masura dubla, nefireasca, iar acest lucru trebuie reglementat prin lege. Traseismul trebuie sa inceteze si in Parlamentul Romaniei, doar asa vom avea stabilitate si politici legislative coerente”, a mai explicat Varga, care spune ca va face un nou demers pentru eliminarea din facturi a taxei pe apa de ploaie, dupa ce legea pe care a initiat-o si care a fost votata a fost blocata de o ordonanta a guvernului PSD.
Legile lui Vasile Varga au pornit de la realitatile brailene
Initiativele lui Vasile Varga au toate sansele sa se transforme in proiecte de legi, acesta fiind un deputat care a reusit, si in actualul mandat, promovarea mai multor acte normative. Unul dintre ele, care a facut ca instantele de judecata sa nu mai fie asaltate de zeci de mii de romani, se refera la intabularea terenurilor proprietate personala. Astfel, daca in vechea lege, un proprietar nu detinea acte pentru intreaga suprafata, era nevoit sa se adreseze instantelor, pentru a i se recunoaste dreptul de a folosi si diferenta de teren. Prin Legea Varga, se permite inscrierea in cartea funciara a intregii suprafete pentru care exista acte de proprietate certe, iar diferenta de teren, daca timp de trei ani nu este revendicata de nimeni, se noteaza in cartea funciara.
Un alt proiect initiat de Vasile Varga si transformat in lege are ca scop scaderea accidentelor pe soselele din Romania. Totul a plecat de la cumplitul accident de pe soseaua Ramnicu Sarat, cand cinci braileni au pierit spulberati de un sofer cu afectiuni psihiatrice. Vasile Varga a initiat modificarea Codului Rutier, astfel ca examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere se face doar in unitati medicale autorizate. Mai mult, un sofer poate fi examinat ori de câte ori un medic are suspiciuni ca acesta sufera de o boala care ii poate afecta capacitatea de a conduce.
Si tot numele deputatului brailean se leaga si de legea prin care un proprietar, care doreste sa-si extinda un balcon, o poate face cu acordul a jumatate plus unu dintre vecini, si nu cu acceptul tuturor, asa cum era pâna la modificare, procedura care ingreuna intregul proces. Urgentarea acordarii de despagubiri proprietarilor expropriati pentru constructia Podului peste Dunare, o alta lege promovata de depututul Vasile Varga.
„Toate legile pe care le-am promovat au plecat de la realitati locale, de la problemele brailenilor, pe care mi le-au semnalat in intalnirile noastre de la cabinetul parlamentar sau de pe strada. Am adus in atentia Parlamentului situatia unor locuitori din Insula Mare a Brailei, ramasi izolati in urma unor decizii aberante ale ANAF Constanta, am facut publice concluziile controlului efectuat de Directia de Sanatate Publica Galati la Sptalul Judetean de Urgenta Braila, care a scos in evidenta nereguli mari, am pus in dezbatere obligativitatea racordarii gospodariilor din judetul Braila la retelele de canalizare. Astea ar fi doar cateva dintre demersurile mele si cred ca brailenii s-au convins ca au in mine un partener, care nu ignora nimic din problemele cu care ei se confrunta”, spune deputatul care, numai in acest mandat, a avut 157 de luari de cuvant, 44 de legi initiate, 35 de declaratii politicie, intrebari si interpelari.