stiri Braila – debraila.ro

Primarul, PNL-istilor din Consiliul Local:  „Nu votati proiecte pentru braileni, doar va opuneti si veniti cu declaratii politice, dar indemnizatia stiti sa o luati!” | Dragomir, despre Guvernul Citu: „Panarama asta de guvern!”

Bugetul municipiului pentru 2021 a fost motiv de disputa intre Opozitia din Consiliul Local Municipal si primarul Marian Dragomir, totul intr-o sedinta online de aproape 4 ore. Consilierii liberali, cu exceptia lui Catalin Canciu, seful invatamantului si presedintele Organizatiei Municipale PNL – care nu a participat la vot, s-au abtinut, insa, in cele din urma, bugetul a fost aprobat de majoritatea PSD. 

PNL-istii au venit cu aproximativ 20 de amendamente, care nu au fost supuse la vot, edilul explicand ca mai toate proiectele propuse se regasesc deja in Buget, in timp ce restul, printre care si amenajarea unor piste de biciclete, ar putea fi discutate la rectificarea bugetara, dupa ce sunt obtinute anumite avize necesare, inclusiv de la Politie.

Primarul i-a criticat pe consilierii locali municipali din Opozitie, acuzandu-i de faptul ca nu si-au exprimat opiniile atunci cand Bugetul s-a aflat in dezbatere publica. Totodata, Dragomir a avut o iesire dura la adresa Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR, pe care l-a numit „panarama”.

Nu ati facut nimic 30 de zile. Nimic! Ati stat la panda, sa vina ziua in care credeti ca includeti in buget ceva ce noi aveam deja inclus. Cred ca nici nu ati stiut! Cu toata deschiderea de care am dat dovada, constat, totusi, ca doar vorbe goale spuneti. Ceea ce este cel mai trist, din toata aceasta chestiune, este ca dumneavoastra acuzati, iar noi lucram. Bineinteles ca sunteti foarte multumit de ceea ce face – era sa zic panarama asta de guvern pe plan national – distrugand afacerile oamenilor si inchizand toate afacerile, ca bantuie virusul de la ora 22:00 sau mai stiu eu ce alte traznai. (…) Banuiesc ca pe aia ii aplaudati! In rest, la noi, la municipiu, aveti doar lucruri din acestea de facut.

Si va mai spun inca o data: sunteti la guvernare! Ia faceti, domnule, o politica dintr-asta nationala sa incurajati natalitatea, sa platiti abonamentele elevilor – ca ati uitat la bugetul national sa le includeti si le plateste Primaria. Dar faceti, domnule, ai o chestiune sa incurajati tinerii sa revina in tara, ca de gargara suntem si noi satui. I-ati amagit in campania electorala ca vor veni in tara. Ati castigat alegerile si nu stiu saracii cum sa fuga mai tare din Romania, la ce politici nationale… ca inchideti totul in tara asta.

Nu ne mai taiati nici banii la buget, dati-ne macar banii la care are municipiul Braila dreptul, ca nu vrem niciun leu in plus. Iar acum cred ca o sa incepeti sa politizati care mai de care cu tot felul de traznai, dar eu va spun inca un lucru: tot ceea ce am discutat in aceasta sedinta, inclusiv problemele ridicate de dumneavoastra – pentru ca nu sunt ale dumneavoastra, sunt ale unor cetateni – vor fi puse in practica de Primaia municipiului Braila. Si chiar o sa le facem, fara ca dumneavoastra sa aveti vreo implicare (…) 

Si noi suntem satui de fatarnicia aceasta de care ati dat dovada. Suntem satui de faptul ca, desi am dat dovada de toata transparenta, de toata deschiderea, constatam ca de fapt nu ati votat bugetul si nu aveti niciun fel de implicare. Din pacate, rolul dumneavoastra este doar in data de 10, atunci cand va luati indemnizatia. Nu votati bugetele niciodata, nu votati proiecte pentru braileni, doar va opuneti si veniti cu declaratii politice, dar indemnizatia stiti sa o luati. Daca nu votati nimic, de ce mai luati indemnizatia? Pentru ce?”, a precizat primarul Marian Dragomir in timpul sedintei online. 

Comentarii