stiri Braila – debraila.ro

Primarul Meiroșu (PNL) se plânge că presa “LINȘEAZĂ” primarii pentru “salariile nesimțite”: “Îmi e JENĂ să spun că sunt primar!” | Meiroșu este primarul comunei Surdila-Greci și șeful aleșilor locali PNL din județul Brăila

Liberalul Ionel Meiroșu, primarul comunei Surdila-Greci și președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Brăila, a declarat, vineri, în cadrul unei întâlniri organizate de Asociația Comunelor din România – Filiala Brăila, că îi este “rușine” să spună că este primar, acuzând presa de “linșaj” la adresa “salariilor nesimțite”.

Meiroșu a făcut referire la o inițiativă legislativă care, la finele anului trecut, a fost aprobată de Parlament și care prevede creșterea salariilor pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene.

Totuși, inițiativa este blocată, fiind atacată la Curtea Constituțională, care urmează să se pronunțe la sfârșitul acestei luni.

“Problema salariilor este destul de spinoasă – atât pentru noi, cei care suntem în cauză, cât și pentru domnii parlamentari. Cred că ați văzut toți în media, cel puțin în ultimul timp sau când se vorbește de salarii – din punctul meu de vedere – un adevărat linșaj: “Primarii cu salariile lor nesimțite bagă România în faliment!”. Am ajuns să îmi fie jenă – când mă duc în altă parte – să spun că sunt primar. La mine în comună nu am o problema, îmi respect cetățenii și sunt respectat”, a declarat primarul comunei Surdila-Greci.

Ionel Meiroșu a mai subliniat faptul că nu este “normal” ca primarul sau un funcționar public din Primăria Surdila-Greci “să aibă un salariu mai mic decât un director sau un profesor de la școală”.

În același timp, primarul liberal a reclamat mai multe “inechități”, arătând că unui profesor care face naveta între Brăila și Surdila-Greci i se decontează transportul, dar nu și unui funcționar din Primarie.

Comentarii