stiri Braila – debraila.ro

Primarul Marian Dragomir a fost ales secretar-general al Asociatiei Municipiilor din Romania

Luni, 17 octombrie, la Bucuresti, a avut loc Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania, eveniment la care a participat si vicepremierul Vasile Dincu, ministrul care are in portofoliu dezvoltarea regionala si administratia publica.

Membrii asociatiei si-au ales noua structura de conducere, Robert Sorin Negoita (PSD), primarul Sectorului 3, revenind pe fotoliul de presedinte, iar primarul Ilie Bolojan (PNL) de la Oradea pe cel de presedinte executiv.

Prim-vicepresedinti au fost alesi tot un primar social-democrat si unul liberal: Lia Olguta Vasilescu de la Craiova si Gheorghe Falca de la Arad.

Totodata, si noul primar al Brailei, social-democratul Marian Dragomir, a primit votul colegilor pentru a deveni secretarul-general al Asociatiei Municipiilor din Romania. In mandatul 2012-2016 functia a fost ocupata de fostul primar al Brailei, Aurel Simionescu, in prezent consilierul personal al lui Dragomir.

„Ma onoreaza si este un lucru benefic pentru municipiul Braila si sper sa pot ajuta Braila si mai mult din aceasta postura”, a declarat Dragomir pentru DEBRAILA.

Asociatia Municipiilor din Romania a fost infiintata in anul 1990 si este persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, neguvernamentala si apolitica, constituita in vederea promovarii si protejarii intereselor comune ale autoritatilor administratiei publice locale, pentru solutionarea si gestionarea nevoilor publice in numele si pentru interesul colectivitatilor locale.

AMR include in prezent toate cele 103 municipii, precum si cele 6 sectoare ale Municipiului Bucuresti, rezultand un total de 109 membri, reprezentand aproximativ 10 milioane de cetateni.

Comentarii