stiri Braila – debraila.ro

Primarul Gropeniului, care și-a arătat chiloții într-un apel video, AFARĂ din PNL | După episodul “chiloții”, Stan Malinche a postat numeroase comentarii jignitoare pe Facebook

Stan Malinche, primarul comunei Gropeni, va fi exclus din PNL, potrivit unui anunț al deputatului Alexandru Popa, liderul liberalilor brăileni.

Edilul a fost implicat, în septembrie 2021, într-un scandal public, după ce, în spațiul public, au apărut imagini cu el în chiloți, în timp ce vorbea cu o persoană de sex feminin căreia îi promitea că o angajează la Primărie.

În conversația video, primarul Malinche îi enumeră tinerei posturile pe care poate fi angajată, folosind însă și numeroase cuvinte obscene:

“Astea sunt niște lucruri sensibile, care nu putem să le discutăm decât față în față. De ce nu înțelegi? Putem să spunem că ne fu*em, putem să spunem că facem orice. Tu mai aveai puțin și mă dezbrăcai de chiloți în fața camerei.”

Primarul a continuat: injurii pe Facebook

După acest episod, primarul Malinche a avut numeroase ieșiri deplasate pe rețelele de socializare. Până în prezent, edilul a publicat pe Facebook numeroase comentarii injurioase, adresate unor cetățeni din comuna pe care o conduce, dar și unor jurnaliști.

Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, susține că acest comportament al primarului liberal l-a făcut să propună la următoarea ședință a Biroului Politic Județean retragerea sprijinului politic pentru acesta.

Comunicat de presă:

“Decizia nu va fi a mea, ci a întregii conduceri PNL Brăila, însă o spun clar: votul meu va fi în sensul retragerii sprijinului politic. La acest moment domnul primar nu deține nicio funcție de conducere în cadrul Organizației Județene PNL Brăila, are calitatea de simplu membru. În ceea ce privește calitatea de primar, aceasta și-a câștigat-o în urma votului cetățenilor din comuna Gropeni, eu nu am contribuit în niciun fel la această alegere a sa.

Regret faptul că domnul Malinche a considerat de cuviință să se manifeste într-un mod care nu-l onorează, prin comentariile sale jignitoare la adresa unei ziariste, pe care le-a postat pe o rețea de socializare. Acesta este un comportament inacceptabil.

Ca președinte al PNL Brăila, îi cer scuze public ziaristei respective, pe care o cunosc și care știu că nu merita să fie tratată în acest mod.”

Comentarii