stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir spune ca chinezii de la Armonia vor sa doneze peste 3.000 de teste rapide, dar DSP nu e de acord! | „Am trimis adresa scrisa catre Prefectura si DSP”

Primarul Marian Dragomir a declarat, duminica, la Realitatea Plus, faptul ca firma Glorious Lighting, care isi desfasoara activitatea in fostul centru comercial Armonia, vrea sa doneze Municipalitatii peste 3.000 de teste rapide pentru COVID-19, insa Gabriel Ciochina, directorul Directiei de Sanatate Publica, i-ar fi comunicat edilului ca Ministerul Sanatatii nu agreaza astfel de teste.

„Societatea cu capital chinez, pe langa 50.000 de masti, 50.000 de manusi si cateva mii de combinezoane, vrea sa ne doneze peste 3.000 de teste. Am vorbit aseara (n.r. sambata) cu directorul de la DSP Braila, dar n-as vrea sa arunc vina … cred ca de la Ministerul Sanatatii trebuie sa se inteleaga gravitatea situatiei si sa nu mai sa se ascunda dupa documente si formalitati. Intr-o perioada in care Organizatia Mondiala a Sanatatii spune: „Testati! Testati cat mai mult!”, eu ma refeream la faptul ca avem posibilitatea sa primim gratuit de la o societate din China, care are afaceri in municipiu, peste 3.000 de teste rapide. Nu putem sa aducem testele in Romania, pentru ca, in momentul de fata, Ministerul Sanatatii are o procedura care nu permite aducerea si utilizarea acestor teste rapide. Sunt teste folosite in China, Coreea de Sud si in multe alte tari. Sa lase autoritatile sa fie ajutate de investitorii privati”, a precizat Dragomir.

Totodata, primarul Marian Dragomir a mai adaugat faptul ca Primaria „a trimis adresa scrisa catre Prefectura si Directia de Sanatate Publica”, in incercarea de a obtine sprijin pentru ca testele din China sa ajunga la Braila.

Prefectul, despre testele din China: „Sa facem experiente pe braileni? Nu pot fi de acord! Sa ne uitam ce s-a intamplat in Spania si Cehia, cu testele false. Daca testul e fals pozitiv pentru cineva si il ducem la Boli Infectioase, cand persoana, in realitate, e sanatoasa?”

Comentarii