stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, seful CJ si prefectul Boboc nu s-au testat pentru COVID-19 | „Personalul medical e prioritar!” / „Sunt la spital zilnic, dar chiar nu e cazul!” / „Nici nu m-am gandit la asa ceva!”

In ultima perioada, in judetele Iasi si Suceava au existat discutii ample in spatiul public cu privire la faptul ca sefii administratiei publice locale s-au testat „pe sub mana” pentru noul coronavirus. 

Primarul Iasiului a declarat ca se testeaza saptamanal, starnind numeroase reactii negative din partea cetatenilor, iar la Suceava, Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean, a fost confirmat pozitiv, dupa ce a fost trecut in documente drept medic.

La Braila, ca si in majoritatea judetelor, situatia este la polul opus: atat primarul municipiului si presedintele Consiliului Judetean, cat si prefectul nu s-au testat pentru COVID-19, cei trei precizand, la unison, ca testarea trebuie sa se desfasoare potrivit prioritatilor. 

Primarul Marian Dragomir: „Nu m-am testat! Totodata, nimeni din familia mea nu s-a testat. Nici viceprimarii… Consider ca trebuie testati medicii, asistentele, infirmierele, cei aflati in linia intai in lupta impotriva noului coronavirus! Orice alta abordare, in afara procedurilor, o vad nu doar ca fiind deplasata, ci chiar de netolerat!”

Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean: „Dupa cum am spus si in sedinta online a Consiliului Judetean, nu m-am testat. Sunt la Spitalul Judetean zilnic, dar chiar nu e cazul! Prioritatile sunt stabilite clar si trebuie respectata intocmai procedura. Ma repet si o spun foarte apasat: personalul medical are prioritate atunci va sosi aparatul de testare la spital!”

Prefectul Catalin Boboc: „Testarea se face pe o procedura bine stabilita. Nu mi-am propus sa ma testez si, sincer, nici nu m-am gandit la asa ceva! N-am simtit nevoia!”

Comentarii