stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, dupa solicitarea RER: „Un santaj. Nu sustin propunerea de crestere a tarifului de colectare a gunoiului” | Edilul cere Guvernului Orban „sa suspende colectarea banilor de la populatie pentru cheltuielile guvernului”

Primarul Marian Dragomir respinge categoric solicitarea operatorului de salubritate RER de majorarea cu aproximativ 20% a tarifelor de colectare a deseurilor de la agentii economici si persoanele fizice din municipiu. Mai mult decat atat, edilul acuza societatea de „santaj”.

„Nu sustin propunerea de crestere a tarifului de colectare a gunoiului propusa de RER. Singura indexare sustinuta de mine este reprezentata de rata inflatiei. Transmiterea unui comunicat de presa prin care se incearca fortarea unei cresteri a tarifului este un santaj la care Primaria nu va da curs”, a subliniat Dragomir.

RER afirma ca majorarea se impune intrucat valoarea costului de mediu denumit “contributia pentru economia circulara” va creste, incepand cu 1 ianuarie 2020, de la 30 de lei la 80 de lei/tona de deseuri depozitata. In replica, edilul cere Guvernului Orban „sa suspende colectarea banilor de la populatie pentru cheltuielile guvernului”.

„Suma de bani perceputa de la locuitorii tuturor localitatilor are ca destinatie finala Fondul de Mediu. Banii sunt folositi de Guvern si nu au ca destinatie directa beneficiul ceteanului. Nici macar un leu din aceasta taxa nu ramane in municipiul Braila pentru proiecte de colectare selectiva sau modernizarea infrastructurii. (…) In anul 2017, Guvernul PSD a suspendat acest bir aplicat locuitorilor. Solicit ca si acest nou guvern sa suspende colectarea banilor de la populatie pentru cheltuielile guvernului. Nu aceasta este Romania Normala in care brailenii platesc bani pentru indestularea bugetului national”, a precizat sursa citata.

Totodata, Dragomir a raspuns si acuzatiei potrivit careia „Primaria, incepand cu luna noiembrie 2015 si pana in decembrie 2018, a retinut societatii abuziv 15% din plata fiecarei facturi de prestatii confirmate”, aratand faptul ca „penalizarea este conform legislatiei in vigoare si hotararilor de consiliu locale care au fost votate in unanimitate” si „a fost aplicata tuturor societatilor de salubrizare care nu au respectat procentul de colectare selectiva”.

RER cere MAJORAREA tarifelor de colectare a deseurilor si ameninta cu INCETAREA ACTIVITATII in municipiu

Comentarii