stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir: ”Discursul meu despre nesimtitii din Braila care arunca gunoiul pe domeniul public e o realitate. Trebuie la un moment dat sa punem piciorul in prag si imi asum acest lucru”

Primarul Marian Dragomir a afirmat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca discursul sau de la lansarea candidatilor Organizatiei Judetene PSD pentru alegerile parlamentare, in care a folosit apelativul ”nesimtiti”, vorbind despre cetatenii care arunca gunoi pe domeniul public, este ”o realitate”. Edilul sustine ca isi asuma o pozitie mai dura in acest caz, punand public o intrebare retorica: ”Acceptam ca strazile Brailei trebuie sa se transforme in halde de gunoi sau punem piciorul in prag?”

”Am venit la Primarie si a trebuit sa luam masuri pentru ridicarea gunoiului din multe locuri si am constatat ca gunoiul ridicat a reaparut. Acum il ridicam din nou. Cel mai important lucru este ca dupa ce ridicam gunoiul, nu trebuie sa reapara. Oamenii de bun-simt sunt ferm convins ca nu arunca gunoi, ci sunt cativa cetateni care si-au facut o obisnuinta din acest lucru sau e o reactie de rebeliune. Toate aceste ecologizari le facem pe banii nostri, ai celor care platim taxe si impozite. Plata societatilor de salubrizare se face din bani publici, adica din banii nostri. Trebuie la un moment dat sa punem piciorul in prag si imi asum acest lucru, pentru a lua toate masurile care se impun, pentru a nu mai avea gunoi pe domeniul public. Sunt ferm convins ca niciunul dintre cei care inteleg ca ne dorim un oras curat, nu are astfel de atitudini. Cat timp se arunca gunoi pe domeniul public, actiunile Primariei sunt zadarnice, adica cheltuim banii de fiecare data ca sa ridicam gunoiul din aceleasi halde stiute. Ce facem? Acceptam ca strazile Brailei trebuie sa se transforme in halde de gunoi sau punem piciorul in prag? Nu o sa fiu cea mai apreciata persoana de catre cei care arunca gunoi, dar eu sunt ferm convins ca sunt mult mai multi braileni care isi doresc un oras curat, a spus primarul.

Dragomir a mai precizat ca in perioada urmatoare municipalitatea, prin intermediul celor trei firme de salubrizare, va ridica ”tot ce inseamna gunoi” de pe domeniul public.

Comentarii