stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, DETALII despre investiția Tesla de 90 mil. euro: “Va genera dezvoltare, inovație și locuri de muncă într-o industrie a viitorului” | Unde va fi amplasată fabrica cehilor de la Tesla

După ce grupul ceh Tesla a anunțat faptul că a ales municipiul Brăila pentru o investiție de 450 milioane de lei, respectiv o fabrică de echipamente pentru stocarea energiei, primarul Marian Dragomir a confirmat faptul că discuțiile sunt purtate între Tesla și Eli Park, concesionarul din Perimetrul 2 al Zonei Libere (n.r. lângă Yazaki).

Edilul ne-a precizat că nu poate oferi alte detalii, ținând cont că există “unele clauze de confidențialitate”, subliniind însă că “va fi cea mai mare investiție din zona de producție”.

“Investiția va genera dezvoltare, inovație și locuri de munca calificate intr-o industrie a viitorului. După semnarea finala a documentelor o sa va transmitem toate detaliile privind investiția”, a declarat Dragomir pentru DEBRAILA.ro.

Eli Industrial Park, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de parcuri logistice din România, a concesionat, în toamna anului 2020, în urma unei licitații publice, terenul de 11 hectare din Perimetrul 2 al Zonei Libere, situat intre Mall si statia peco Mol.

Detalii accesând link-ul de mai jos:

MEGA-INVESTIȚIE de 450 milioane lei, la Brăila: Grupul Tesla din Cehia – FABRICĂ DE SISTEME PENTRU STOCAREA ENERGIEI | Dusan Lichardus, cofondator Tesla: „Am ales acest loc cu multă grijă! Construcția începe în 2023”

Comentarii