stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, despre teama de DNA a angajatilor Primariei: „E de inteles!” | Botea (PND) ii raspunde: „Secretul e sa nu ia spaga!”

Desi au trecut ani buni, patru si, respectiv, doi, de la saltarea fostului baron Gheorghe Bunea Stancu si a fostului primar Aurel Simionescu din Palatul Administrativ, edilul municipiului sustine ca exista „in continuare” o teama din partea functionarilor publici  de a face parte din comisiile de licitatie.

Dragomir a precizat ca sentimentul „e de inteles”, in timp ce consilierul municipal Bogdan Botea (PND), de profesie avocat, afirma ca „procurorii DNA nu sunt oamenii Inchizitiei”.

„Exista o teama, pentru ca au fost exemple. Desi de multe ori ar trebui sa se faca diferenta intre eroare umana si intentie, fapta nu tine cont de astfel de lucruri. Ea exista! Si nu conteaza daca persoana a gresit cu intentie sau din eroare. Persoana respectiva va raspunde. Si acest lucru conduce la anumite temeri din partea unora si e normal, e uman. E de inteles! A fost o perioada in care am avut dificultati in a forma aceste comisii. Cred ca inca se tem unii functionari sa faca parte din comisii”, a declarat primarul.

Pe o retea de socializare, consilierul municipal Botea i-a sugerat edilului solutia pentru ca teama pe care a descris-o sa dispara: „Tot <<secretul>> este ca functionarii Primariei sa evite sa faca fapte penale si mai ales sa nu ia spaga.”

Comentarii