stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, despre referendumul PNL pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie: „Ar costa o suma exorbitanta. PNL incearca doar sa ii pacaleasca pe braileni”

Primarul Marian Dragomir considera ca liberalii „joaca populist si demagogic” atunci cand propun organizarea unui referendum local pentru eliminarea taxei pe apa pluviala, in contextul in care, sustine edilul, „legea se modifica printr-un act normativ la nivel national”. Totodata, in opinia sursei citate, „un referendum ar costa o suma exorbitanta”.

„Un referendum ar costa, din punctul meu de vedere, o suma mai mare decat taxa pe apa de ploaie platita la nivel de municipiu pe 10 ani de acum inainte. Referendumul trebuie facut la nivelul intregului judet. Imaginati-va ce inseamna tiparirea acelor formulare, ca vor exista birouri, sectii de vot cu personal platit din bani publici, cu toata infrastructura necesara, cu amenajarea spatiilor respective, cu o perioada in care in municipiu vom discuta despre de un nou scandal. Eu consider ca acei bani pot fi folositi in proiecte mult mai bune decat pentru un nou circ prin care nu va exista niciun fel de solutie buna de pus in practica. Sa nu uitam ca a mai existat un referendum pentru Parlament unicameral. Zero efect! Sa nu uitam ca indiferent cate referendumuri am face noi pe plan local, legea se modifica printr-un act normativ, la nivel national. Legea care prevede actuala formula a taxei pe apa de ploaie nu poate fi modificata prin referendum facut la Braila sau la Galati, ci doar prin proiect de lege votat in Parlament”, a declarat primarul.

Dragomir a mai aratat faptul ca „se poate propune si un referendum pentru neplata taxelor si impozitelor pe salarii”, ironizandu-i pe liberali si acuzandu-i ca ii pacalesc pe braileni: „Toti vom vota „Da!”, sa nu mai platim taxe. Putem sa facem un referendum si pentru a nu se mai plati niciun fel de taxe statului roman. Imi doresc sa nu mai platim taxa pe apa de ploaie – am spus-o de nenumarate ori, dar acest lucru, trebuie sa intelegem toti, ca se face prin schimbarea legislatiei. Ei (n.r. liberalii) sunt foarte constineti, dar joaca populist, demagogic, doar incercand sa pacaleasca brailenii. Eu va spun ca nu mai pot fi pacaliti brailenii. Au fost pacaliti destul la Piata Concordia, la Padurea Stejarul, in Centrul Istoric, prin toate manglele pe care liberalii le-au incercat. (…) Dincolo de discursul politic fals, acest lucru se poate pune efectiv in practica sau vrem doar sa ocupam agenda publica doar cu scandaluri permanente. Pana cand o sa mai facem scandal in Braila?”

Comentarii