stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir a vorbit despre o posibila INVESTITIE TURCA in Braila | „O sa va facem o surpriza, cum a fost si in cazul mall-ului Armonia”

Primarul Marian Dragomir a anuntat, joi, in prezenta ambasadorului Turciei in Romania, Koray Estas, ca municipalitatea poarta tratative pentru aducerea unui investitor turc la Braila. Fara sa dea alte detalii, edilul a precizat ca este posibil ca discutiile sa fie finalizate pana la sfarsitul acestui an.

Ambasadorul Turciei, consulul Turciei la Constanta, impreuna cu presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania si sefii a doua companii turcesti, s-au aflat, joi, la Braila, unde au ajuns zece autobuze achizitionate de Primarie din Turcia. Alte zece astfel de autovehicule vor sosi in perioada imediat urmatoare.

„Prezenta domnului ambasador si a domnului consul marcheaza continuarea unor relatii economice pe care Braila le are cu comunitatea oamenilor de afaceri turci si deschiderea pe care noi o avem. Sa nu uitam faptul ca ne-am infratit de curand cu Besiktas, iar acest lucru nu trebuie sa se rezume doar la relatii culturale, ci sa insemne pentru noi si dezvoltarea unor relatii de afaceri. Discutiile despre o posibila investitie se vor finaliza cred ca anul acesta, cand o sa va facem o surpriza, cum a fost si in cazul centrului comercial „Armonia”. Mai multe detalii despre discutiile de afaceri pe care le-am avut astazi o sa va dau atunci cand vom avea si niste documente semnate efectiv”, a spus edilul.

Dragomir a mai subliniat ca Primaria incearca sa ofere investitorilor autohtoni si straini toate facilitatile de care au nevoie pentru a derula afaceri in Braila, dand exemplul investitiei chineze de la „Armonia”: „Am promis companiei din China ca ne vom preocupa, ca si o garantie a noastra pentru sustinerea investitiei, de infrastructura si, respectiv, de renovarea si de reabilitarea strazii Focsani. Daca ati urmarit alocarile de fonduri pe PNDL de ieri (n.r. miercuri), Primaria Braila a primit finantarea necesara nu doar reabilitarii acestui tronson de strada, dar si largirii lui de la 2 la 4 benzi, intr-o finantare de peste 90% cu fonduri de la Guvernul Romaniei.”

Comentarii