stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir: „A inceput COLECTAREA SELECTIVA in municipiul Braila. De acum depinde doar de noi”

Primarul Marian Dragomir a anuntat, luni, pe o retea de socializare, ca au fost amplasate primele pubele pentru colectare selectiva in municipiul Braila, precizand ca acest tip de colectare va functiona momentan doar „in sectorul Dorobanti / Independentei / Calarasi / 1 decembrie”.

„PRIMA ZI pentru COLECTARE SELECTIVA. Au fost amplasate de BRAICATA primele pubele pentu colectare selectiva pe cele 2 fractii – umeda si uscata. In urmatoarea perioada aceasta colectare se va extinde pe toata zona administrata de Braicata. Asteptam aceiasi abordare si de la RER si ECO. De acum depinde doar de noi. Trebuie sa avem acasa doua recipiente: unul pentru fractia uscata (hartie, sticla, plastic, metal) si altul pentru fractia umeda (alte tipuri de deseuri menajere nereciclabile), sa coboram cu cei doi saci de gunoi si avem bunul simt de a-i depozita corespunzator. Operatorul va colecta separat cele doua fractii: uscata si umeda. Fractia umeda va fi transportata la groapa de gunoi iar fractia uscata la statia de sortare care deja a fost adusa la Braila si are o capacitate de 30.000 tone/luna”, precizeaza Dragomir.

Edilul sustine ca, desi primii pasi spre colectarea selectiva au inceput in 2009″, sistemul nu a functionat, afirmand ca „justificari se gasesc cu miile – operatorii, cetatenii, hotii”.

„Primaria Braila a platit pentru Sistemul Integrat de Management al Deseurilor suma de 4.683,740 lei (1.051.000 euro). In mandatul primarului Simionescu 3.366.737 lei (aprox. 756.000 euro) si in mandatul primarului Dragomir 1.317.740 lei (aprox. 295.000 euro). Mai avem de plata 2.682.997 lei (aprox. 602.920 euro), bani care au fost inclusi in bugetul anului 2017 si vor fi platiti in functie de realizarea lucrarilor. De ce nu avem inca operatorul unic? Pentru ca normele pentru organizarea licitatiei au fost emise de Guvernul Ciolos in decembrie 2016, pentru ca ANRSC a prevazut faptul ca societatile aflate in insolventa pot participa la licitatie, societatea castigatoare aflata in insolventa a intarziat lucrarile”, mai arata sursa citata.

Comentarii