stiri Braila – debraila.ro

Primarul din Silistea, condamnat la INCHISOARE | „Cand rezultatele sunt atat de evidente, adversarii recurg la alte mijloace”

Ilie Efteme, primarul social-democrat al comunei Silistea, a fost condamnat la 1 an de inchisoare, cu amanarea aplicarii pedepsei. Hotararea Judecatoriei Braila nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Efteme, in varsta de 50 de ani, este acuzat de savarsirea infractiunii de conflict de interese in forma continuata, intrucat unele vehicule ale Primariei ar fi alimentat la o statie peco care apartinea primarului, ca asociat unic. Intre timp, primarul si-a cedat actiunile.

„(…) dispune amanarea aplicarii pedepsei de 1 an inchisoare aplicate inculpatului (…), pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arata in decizia instantei.

In apararea sa, Ilie Efteme sustine ca „DAV OIL” este singura benzinarie de pe raza comunei, masinile Primariei Silistea alimentand din statia peco si inainte de a fi ales primar. Totodata, social-democratul arata cu degetul spre adversarii sai, care l-ar fi reclamat.

„La momentul alegerii ca primar (n.r. 2012), am predat functia de administrator, dar nu si pe cea de asociat deoarece trebuiau facute demersuri pentru transfer. Voi face apel si voi merge mai departe pentru a-mi demonstra nevinovatia. (…) Respect deciziile instantelor si urmez celelalte cai! Cand rezultatele sunt atat de evidente, adversarii se demoralizeaza si recurg la alte mijloace…”, a scris primarul pe o retea de socializare.

Dosarul a ajuns la Judecatoria Braila in martie 2017, doua luni mai tarziu fiind dispusa inceperea judecatii.

Comentarii