stiri Braila – debraila.ro

Primarul din Dudesti, LA JUDECATA. Si secretarul comunei | REACTIA lui Bocanel (PSD): „Sa-mi bag pumnul in politica lor. Am facut-o, o trag! Daca nu mai esti primar, poti sa ajungi prefect sau ministru, ca se practica acum. Nu mai candidez!” | „M-a denuntat o doamna despre care am parerea ca e nebuna, dar n-am certitudinea”

Primarul si secretarul comunei Dudesti au fost trimisi in judecata de procurori pentru conflict de interese, mai exact „folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane”.

In acelasi dosar si tot ca inculpat, in fata instantei va ajunge si sotia secretarului, fost consilier local PSD. Daca vor fi gasiti vinovati, cei trei risca inchisoarea de la 1 la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.

Procurorii ii acuza pe primarul Marian Bocanel (PSD) si pe sotii Romica si Daniela Orasanu de faptul ca au obtinut bani de la Primaria Dudesti prin intermediul unei societati comerciale si a unei intreprinderi individuale. Mai exact, Primaria a cumparat produse de la magazinul sotiei primarului, iar intreprinderea individuala a sotiei secretarului, care pe atunci era consilier local in comuna, a prestat servicii de vidanjare.

Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul total se ridica la aproximativ 40.000 de lei.

„Am facut-o, o trag!”

Marian Bocanel, care sta pe fotoliul de primar inca din anii 2000, recunoaste ca acele achizitii de produse si servicii au fost facute, insa le considera nesemnificative, subliniind faptul ca „nu a facut avere cu Primaria”.

Mai mult decat atat, dupa ce a ajuns sa fie anchetat si trimis in judecata, social-democratul nu vrea sa mai auda de politica si spune ca nu va mai candida pentru un nou mandat.

„Daca se constata ca sunt vinovat, fac un pas in spate sau, in cel mai rau caz, unul in fata – ca daca nu mai esti primar, poti sa ajungi prefect sau ministru, ca se practica acum. Am luat de la firma sotiei mele cativa saci de var, spray de muste, hartie igienica. Si cealalta societate a vidanjat niste toalete la primarie si la scoala. Erau singurii cu vidanja din zona. Am dat cred 100 lei pe vidanja. Asta este! Acum ce sa fac? Am facut-o, o trag. Eu n-am facut avere cu Primaria. Oricum, sa-mi bag pumnul in politica lor, ca ma retrag. Oricum nu mai candidam in 2024! Unde o sa vad un om politic, o sa fug. Nu ma agat de nimic, ca am cu ce trai!”, a declarat Bocanel pentru DEBRAILA.ro.

„Vor urma si altii!”

Totodata, Bocanel sustine ca persoana care a facut denuntul de la care a plecat acest dosar este Maria Vlad, fost director economic al Consiliului Judetean, in prezent auditor la Curtea de Conturi. In trecut, pana sa ajunga la CJ, Vlad a fost contabila Primariei Dudesti.

Trebuie precizat si faptul ca fiul Mariei Vlad a fost unul dintre contracandidatii lui Marian Bocanel, acum fiind consilier local in comuna.

„In dosarul asta, doamna Maria Vlad, ajunsa apoi la Consiliul Judetean si la Curtea de Conturi, s-a dus la parchet si a facut denunt. Parerea mea este ca e nebuna, dar n-am certitudinea asta. A reclamat pe toata lumea din Primarie. Vor urma si altii”, a mai adaugat primarul.

Atat primarul Marian Bocanel, cat si sotia secretarului se afla in proces cu Agentia Nationala de Integritate pentru verdictele de conflict de interese si, respectiv, incompatibilitate, care fac referire la acuzatiile din dosarul trimis recent in judecata.

In lupta cu ANI, Bocanel a pierdut in prima instanta, la Curtea de Apel Galati, insa verdictul final va fi dat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Comentarii