stiri Braila – debraila.ro

Primarul, despre ȘANTIERELE Brăilei: “Cei care critică sunt primii care ar critica dacă nu se face nimic. Indiferent de critici, voi continua modernizarea orașului / Nu am venit la Primărie pentru a sta liniștit 4 ani” | Dragomir, aluzie la PNL: “Sunt destui politicieni care dau doar din gură și spun că totul e rău, deși n-au făcut nimic pentru brăileni!”

Primarul Marian Dragomir (foto) a publicat, joi, pe rețelele de socializare, un mesaj referitor la șantierele principalelor proiecte de infrastructură din municipiu, care cauzează ambuteiaje în mai multe zone – în special pe Șoseaua Râmnicu-Sărat.

În prezent, se modernizează Bulevardul Independenței și Șoseaua Baldovinești, iar luna viitoare vor începe lucrările și pe Calea Galați, pe tronsonul cuprins între Independenței și Dorobanților – un proiect european de 8.9 milioane de euro.

“Indiferent de critici, voi continua modernizarea Brăilei. Mulți dintre cei care mă critica pentru că este aglomerat traficul din cauza lucrărilor sunt, în mare parte, cei care m-ar critica primii dacă nu s-ar face nimic, întrebând tot ei: De ce nu se modernizează? Eu nu am venit la Primarie să stau liniștit, eu am venit să modernizez acest oraș și, așa cum am terminat alte lucrări, o să le termin și pe acestea”, a precizat edilul.

“Era mai bine dacă peticeam sau nu făceam nimic?”

În același timp, Dragomir a explicat și de ce aceste șantiere funcționează în același timp, arătând că nu își dorește pierderea fondurilor europene, despre care “cârcotașii” susțin că nu sunt atrase de Primărie.

“Permanent am început lucrări și le-am finalizat: Șoseaua Focșani, Râmnicu-Sărat, Pietății, bretelele de la Șoseaua Viziru, Unirii, Plevna, Rahova, Ștefan cel Mare, străzile care nu erau asfaltate din cartierele Brăilița, Pisc, Vidin, Comorofca, Islaz, Lacu Dulce, Călărași IV, Buzăului, Viziru, Radu Negru, mii de locuri de parcare, grădiniție, parcuri de joacă etc..

Începem acum lucrările pentru că s-au încheiat procedurile legale, licitațiile și nu putem amâna lucrările pentru a nu pierde banii europeni, pe care, culmea, cârcotașii ne acuză că nu îi atragem! În bugetul local nu avem suficienți bani pentru toate marile proiecte propuse și, astfel, am atras fonduri europene”, a menționat primarul Brăilei.

În același mesaj postat pe rețelele de socializare, Dragomir a subliniat faptul că “critica în termeni civilizați este parte a societății democratice”, dar a făcut trimitere și la PNL. Despre Opoziție, acesta afirmă că “sunt cei pe care îi auziți spunând doar că totul e rău”.

“Mă deranjează doar dezinformarea și critica bazată pe principiul lui Gică Contra, rău intenționată și promovată în special de conturi false. Era mai bine dacă peticeam sau nu făceam nimic? Logic că nu!!! Eu și echipa mea nu am venit la Primărie pentru a sta 4 ani liniștiți, ci pentru a moderniza. Sunt destui politicieni care dau doar din gură și atât! Sunt cei pe care îi auziți spunând doar că totul e rău, deși n-au făcut nimic pentru brăileni!

Vă asigur că vom finaliza și aceste lucrări, la fel cum le-am finalizat și pe celelalte (menționate anterior) și că vom continua modernizarea orașului nostru cu fonduri europene sau cu bani de la bugetul local, iar eu voi ramane mereu același om sincer și corect!”, a concluzionat sursa citată.

CÂND SE FINALIZEAZĂ LUCRĂRILE PE ȘANTIERE?

“INDEPENDENȚEI – pe 31.12.2023, deși în luna august, anticipat față de contract, se va finaliza asfaltarea carosabilului și mai rămâne de amenajat până la finalul anului doar partea de promenadă de pe centrul bulevardului.

BALDOVINEȘTI – pe 31.12.2023, dar circulația pe Podul Apollo se va relua după finalizarea consolidării podului.

În această perioadă (mai puțin zilele cu ploaie) se toarnă beton pe pod și nu se permite circulația pentru a nu se produce fisuri în beton din cauza vibrațiilor.

CALEA GALAȚI – pe 31.12.2023

DELTEI ȘI CAZASULUI – în maxim două saptămâni de la oprirea ploilor.”

Comentarii