stiri Braila – debraila.ro

Primarul, despre numirea PNL-istului Canciu la „Turism”: „Într-adevăr, e foarte bun pe zona de turism. A scăpat învățământul brăilean de o pacoste! Ca inspector general, se plimba pe bani europeni, iar Primăria reabilita școli și grădinițe – tot pe bani europeni”

Primarul Marian Dragomir a comentat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, numirea PNL-istului Catalin Canciu, pana acum consilier local municipal si inspector scolar general, in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Antreprenoriatului si Turismului.

Edilul a făcut referire la scandalul mediatic generat de faptul că, în prima jumătate a acestui an, șeful învățământului, timp de patru luni consecutive, a fost plecat în Portugalia, Italia, Belgia și Islanda, în cadrul unor proiecte finanțate prin fonduri europene.

„Funcția de inspector școlar general era ocupată, într-adevăr, dar titularul lipsea – era plecat în concediu, pe bani publici. (…) A scăpat învățământul de o pacoste. Baba și mitraliera, Canciu și antreprenoriatul sau Canciu și mediul de afaceri! Cum să răspundă de mediul de afaceri o persoană care toată viața a fost angajată doar la stat, nu a condus nici măcar o zi o firmă sau să fie angajat la privat. În schimb, într-adevăr, dânsul e foarte bun pe zona de turism. O să poată să se plimbe peste tot sub umbrela faptului că e secretar de stat la Ministerul Turismului. Bineînțeles, nici acolo nu o să învețe nimic, cum n-a înțeles nici la inspectoratul școlar, când oameni dedicați din învățământ au condus instituția cât el se plimba prin vacanțe. Cred că învățământul brăilean s-a eliberat!”, a declarat Dragomir.

Totodată, sursa citată a mai adăugat faptul că actualul secretar de stat de la Antreprenoriat și Turism consideră că fondurile europene nu sunt bani publici, cum, de altfel, a subliniat într-un comunicat de presă.

„În România Educată, inspectorul școlar se plimbă pe bani europeni, iar Primăria reabilita școli și grădinițe, tot pe bani europeni. Faceți dumneavoastră comparația sau diferența! (…) Pentru dânsul fondurile europene nu sunt bani publici? Banii europeni sunt banii lui?”, a conchis primarul Marian Dragomir.

Șeful ISJ Brăila, PNL-istul Canciu, numit secretar de stat la Turism, după ce a vizitat 4 țări în 4 luni, pe fonduri europene, când era inspector școlar general

Comentarii