stiri Braila – debraila.ro

Primarul, despre deszapezire: „Vrem sa inlocuim sarea cu o solutie canadiana si sa deszapezim mecanizat trotuarele”

Primarul Marian Dragomir a anuntat ca, in vederea pregatirii pentru iarna, a solicitat oferte pentru solutii mult mai eficiente decat sarea imprastiata pe drumuri, sustinand ca este posibil ca trotuarele de pe arterele principale de circulatie sa fie deszapezite mecanizat.

„Am avut o discutie cu cei trei operatori, impreuna cu cei de la SUPAGL. Vom incerca si am solicitat oferte pentru incercarea unor noi solutii de deszapezire in municipiu si vom vedea daca au eficienta scontata sau nu. Una dintre aceste solutii este „ECO-THAW”, o solutie de origine canadiana, care poate actiona pana la -35 de grade, avand insa un pret destul de mare. Ar fi foarte interesant sa o testam, ca sa vedem daca este o alternativa mai buna decat sarea. Este o solutie ecologica, care nu deterioreaza asfaltul, nici canalizarile si nici nu ataca coroziv masinile. (…) Pe trotuare, in zonele principale, am vrea sa vedem si ce inseamna deszapezire mecanizata”, a spus edilul.

Dragomir a mentionat ca isi doreste sa testeze si cat de eficienta este mentinerea pe strazi a utilajelor de deszapezire in timpul viscolului: „Suntem interesati de a avea un numar cat mai mare de utilaje, de a intra la deszapezire imediat cum cad primii fulgi de nea, pentru a nu efectua ore suplimentare. Nu vor fi permise utilaje care au lama fara protectie de cauciuc.”

Comentarii