stiri Braila – debraila.ro

Primarul comunei Mircea Voda NU MAI POATE CANDIDA pentru un nou mandat | Mosescu a pierdut definitiv procesul cu ANI: sotia primea bani publici pentru a asigura asistenta medicala la meciuri de fotbal

Dupa 5 ani de la momentul in care Agentia Nationala de Integritate a anuntat faptul ca Alexandru Mosescu (PNL), primarul comunei Mircea Voda, a incalcat regimul juridic al conflictelor de interese in materie administrativa, Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat sentinta definitiva.

Pe 11 decembrie, instanta a respins ca nefondat recursul declarat de Mosescu, astfel ca liberalul nu mai poate candida la alegerile locale din 2020. La sfarsitul anului 2017, Curtea de Apel Galati a dat dreptate Agentiei Nationale de Integritate.

Alexandru Mosescu a fost acuzat de ANI ca a incheiat intre Primaria Mircea Voda si cabinetul medical din comuna un contract de prestari servicii, fara sa tina cont de faptul ca sotia sa era asistent medical in cadrul respectivului cabinet. Mai exact, in baza contractului, sotia lui Mosescu asigura contra-cost asistenta medicala in timpul meciurilor echipei locale de fotbal „Avantul Mircea Voda”.

Legislatia in domeniu prevede ca „primarii (…) sunt obligati sa (…) nu incheie un act juridic (…), in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I”.

Sentinta ICCJ fiind definitiva, Alexandru Mosescu nu mai poate ocupa functia de primar pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului.

Comentarii