stiri Braila – debraila.ro

Primarul care ISI PIERDE mandatul pentru nici 1.800 de lei | De unde a primit bani Nitescu (PNL) de la Marasu

Pe 24 octombrie 2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat definitiv si irevocabil ca primarul comunei Marasu, Nicolae Nitescu (PNL), s-a aflat in incompatibilitate, stare constatata de catre Agentia Nationala de Integritate, la sfarsitul anului 2014. Mai exact, Nitescu a desfasurat, pe timpul mandatului de primar, activitati remunerate, prin care a incalcat legea.

Totusi, judecatorii l-au scapat pe liberal de unul dintre capetele de acuzare: nu a fost incompatibil cat timp a reprezentat comuna Marasu in Adunarea Generala a Actionarilor Companiei de Utilitati Publice „Dunarea”. O decizie asteptata, tinand cont ca in aceasta situatie se afla toti primarii comunelor si oraselor din judet.

In perioada urmatoare, prefectul George Paladi va semna ordinul prin care lui Nicolae Nitescu ii va inceta de drept calitatea de primar, inainte de expirarea duratei normale a mandatului. Paladi a cerut deja secretarului comunei Marasu intocmirea referatului ce va sta la baza emiterii ordinului.

Potrivit legislatiei in domeniu, functia de primar este incompatibila cu exercitarea oricaror alte functii publice sau activitati remunerate, cu exceptia functiei de cadru didactic sau a functiilor in cadrul unor asociatii, fundatii sau alte organizatii neguvernamentale.

Primarul Nitescu a intreprins, in perioada 2008 – 2012, activitati de pe urma carora a incasat venituri de la Institutia Prefectului , Directia Judeteana pentru Agricultura si Primaria Faurei. Mai exact, de la Primaria Faurei a primit 1.008 lei ca membru in comisia de evaluare a Planurilor de afaceri intocmite pentru proiectul „Belsug in Baragan”, de la Prefectura suma de 656 lei, pentru participarea la activitatea de colectare a datelor pentru Recensamantul populatiei si al locuintelor din 2011 si suma de 84 lei, pentru participarea, in calitate de personal auxiliar, la alegerile europarlamentare din 2009.

Contactat telefonic, Nicolae Nitescu nu a dorit sa comenteze situatia: „Eu nu mai am ce sa comentez. Astept ordinul. O iau ca atare!”

Foto: obiectivbr.ro

Comentarii