stiri Braila – debraila.ro

Prefectul i-a propus primarului Dragomir ca politistii locali sa asigure paza in scoli | „Imi doresc sa imbratiseze sugestia mea si sa gandeasca un mod de aplicare cat mai eficient”

Politistii locali ar putea sa asigure paza in unitatile de invatamant din municipiu. Propunerea ii apartine prefectului Catalin Boboc, care a anuntat, pe o retea de socializare, ca a discutat cu primarul Marian Dragomir pe marginea acestui subiect, in contextul in care Politia Locala se afla in subordinea Consiliului Local Municipal. 

Boboc a precizat faptul ca sugestia facuta edilului vine ca urmare a incidentului violent petrecut, in urma cu o saptamana, in fata Colegiului National „Gh. M. Murgoci”, cand un adolescent a fost injunghiat.

„Azi (n.r. luni), i-am propus primarului Marian Dragomir ca politistii locali sa asigure paza unor unitati de invatamant din municipiu. Imi doresc ca primarul sa imbratiseze sugestia mea si sa gandeasca un mod de aplicare cat mai eficient, benefic pentru siguranta brailenilor! (…) Exista analize de risc privind unitatile de invatamant, exista baza de la care se poate analiza modul cum poate fi implementata propunerea. De exemplu, Politia Locala poate asigura paza cel putin acolo unde au fost constatate vulnerabilitati!”, a mai aratat sursa citata.

Tot pe retelele de socializare, prefectul a dat exemplul orasului Mangalia, unde primarul a anuntat ca, incepand cu acest an, paza in unitatile de invatamant va fi asigurata de angajati ai Politiei Locale.

Comentarii