stiri Braila – debraila.ro

Prefectul, dupa ce si-a batut joc de braileni: „Nu e vorba de nicio demisie! Cerem scuzele de rigoare!” | Festival de injuraturi pe pagina de Facebook a lui Ciocan | CJSU a interzis circulatia persoanelor intre 22:00 si 05:00

Situatie ireala in judetul Braila, unde Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, condus de prefectul Nicusor Ciocan (USR), a adoptat, sambata, o hotarare prin care, printre altele, se interzice circulatia persoanelor in intervalul orar 22:00-05:00. 

Decizia vine in contextul in care presedintele Klaus Iohannis a anuntat faptul ca, incepand cu data de 15 mai, restrictiile de noapte sunt ridicate la nivel national.

Hotararea lui Ciocan, care este reprezentantul Guvernului in judet, are prevederi total opuse hotararii adoptate de Guvernul Citu.

Este vorba despre hotararea CJSU nr. 189 din 15 mai 2021, in care sunt precizate „masuri cu caracter general pentru toate localitatile din judetul Braila”:

„- in toate localitatile se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 22:00-05:00;

– se interzice desfasurarea de reuniuni cu prilejul unor sarbatori, aniversari, petreceri in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private;”

Dupa ce DEBRAILA.ro a publicat informatia, prefectul Ciocan a retras hotararea, mentionand ca a fost vorba despre „o greseala materiala”.

„Intrunit acum in regim de urgenta, C.J.S.U. Braila va reveni in cel mai scurt timp cu o noua hotarare in acord cu prevederile C.N.S.U. Cerem scuzele de rigoare!”, a scris Ciocan pe Facebook, postarea adunand zeci de comentarii negative.

Mai mult decat atat, intr-o interventie telefonica la Romania TV, prefectul a declarat ca nu isi da demisia, aratand cu degetul spre angajatii din Prefectura, desi acesta a semnat hotararea CJSU, in calitate de presedinte al comitetului.

„Nu e vorba de nicio demisie!”, a mai subliniat sursa citata.

De la numirea sa in functie, la inceputul lunii martie, prefectul Nicusor Ciocan a fost in centrul mai multor controverse legate de modul in care a gestionat pandemia. Mai mult decat atat, Ciocan nu a fost amendat de politisti, desi a fost surprins fara masca in propriul birou, in timpul unei intalniri oficiale.

Publicam mai jos un fragment din hotararea publicata de Institutia Prefectului:

Comentarii