stiri Braila – debraila.ro

Prefectul Boboc, la investitura: „Voi urmari ca fiecare institutie din judetul Braila, care este pusa sa serveasca cetateanul, sa-si faca datoria. Noi functionam pentru cetateni”

In dimineata zilei de 16 decembrie, la ora 09:00, in Sala Ronda a Palatului Administrativ, a avut loc ceremonia de investire a fostului senator liberal Catalin Boboc in functia de prefect.

La eveniment au fost prezenti Francisk Iulian Chiriac – presedintele Consiliului Judetean, primarul Marian Dragomir, viceprimarii Doinita Ciocan si Alexandru Jantea Crican, subprefectul Rada Sterea, primari de comune, consilieri judeteni si municipali, dar si directori ai institutiilor deconcentrate. De mentionat este faptul ca singurul parlamentar aflat in sala a fost deputatul Emilia Meirosu, care a demisionat recent din ProRomania.

Fata de anii trecuti, ceremonia s-a desfasurat fara participarea unui reprezentant de la varful Ministerului Afacerilor Interne, alegandu-se varianta unei videoconferinte. Mai multi prefecti au depus juramantul in fata ministrului Marcel Velea, care a dat citire hotararilor de guvern prin care au fost numiti in functie.  

La finalul evenimentului, prefectul Catalin Boboc le-a transmis sefilor de institutii deconcentrate ca ii va sprijini in rezolvarea problemelor care apar, cerandu-le sa fie „deschisi si transparenti”, inclusiv „catre societate”.

„Este o mare onoare pentru mine sa fiu investit cu o asemenea functie si incredere de catre primul-ministru Orban. Imi voi lua in foarte serios acest rol. Nu-mi propun sa fiu cel mai inalt functionar din Braila, ci imi propun sa fiu cu adevarat reprezentantul Guvernului in teritoriu, asta insemnand ca, pe de o parte, va voi fi alaturi atunci cand apar situatii care trebuie gestionate si rezolvate si am sa folosesc toata priceperea mea pentru a rezolva cat se poate de repede si de bine, pentru cetatenii judetului Braila, problemele cu care noi ne confruntam. Asta presupune ca intre noi sa existe o buna comunicare, sa fim deschisi, sa fim transparenti, atat intre noi, dar si catre societate, pentru ca, in fond, noi functionam pentru societate, pentru cetateni. Am sa fiu foarte, foarte atent. Va spun foarte deschis, asta voi urmari in primul rand: ca fiecare institutie din judetul Braila, care este pusa sa serveasca cetateanul, sa-si faca datoria, sa nu priveasca spre partea politica, de unde „sa-si ia lumina”, ci sa priveasca spre cetatean, pentru ca noi pe acestia trebuie sa-i servim”, a declarat Boboc.

Totodata, prefectul, care pana la numire a fost membru PNL, a tinut sa sublinieze faptul ca nu va face „politica partinica”, ci „o politica pentru cetatean”.

„Cu totii ma cunoasteti ca venind din lumea politica. Nu voi face, din aceasta calitate a mea, politica partinica, dar trebuie sa facem impreuna politica Guvernului – in fond, politica statului, o politica pentru cetatean. Nu conteaza pentru mine culoarea politica si nimic altceva decat felul in care noi, prin colaborare, reusim sa rezolvam probleme”, a conchis sursa citata.

Catalin Boboc a fost presedintele Organizatiei Judetene PNL (2009-2016), senator (2012-2016), presedintele Comisiei Juridice a Senatului (2014-2016), dar si principalul contracandidat al lui Marian Dragomir la alegerile din 2016.

Comentarii