stiri Braila – debraila.ro

Prefectul Boboc: „In judetul Braila se va asigura DOAR tratarea pacientilor infectati cu COVID-19 din judetul nostru” | Ministerul Sanatatii si-a dat acordul

Prefectul Catalin Boboc a anuntat, marti, pe o retea de socializare, dupa scandalul generat de propunerea DSP Galati ca brailenii si galatenii suspecti sau infectati cu COVID-19 sa fie internati in spitalele din municipiul Braila, ca „la nivelul judetului Braila se va asigura doar tratarea pacientilor infectati cu virusul COVID-19, care prezinta si patologii asociatie, din judetul nostru”.

Boboc a mentionat faptul ca a avut „un singur obiectiv”, respectiv sa gestioneze situatia „cu maxima responsabilitate, in beneficiul brailenilor”.

„In urma discutiilor pe care le-am purtat ieri, 23.03.2020, cu reprezentantii unitatilor spitalicesti aflate in subordinea administratiei publice din Braila si a transmiterii, de catre acestia, a planurilor albe necesare gestionarii actului medical in situatii de criza, Directia de Sanatate Publica Braila a inaintat catre Ministerul Sanatatii planul de gestionare a pandemiei COVID-19, la nivelul judetului. Astazi (n.r. marti), in cadrul videoconferintei organizata de Ministerul Sanatatii, unde am participat alaturi de conducerea DSP Braila si managerii unitatilor spitalicesti, acest plan a fost acceptat. Astfel, la nivelul judetului Braila se va asigura DOAR tratarea pacientilor infectati cu virusul COVID-19, care prezinta si patologii asociate, DIN JUDETUL NOSTRU. DSP Braila va transmite cetatenilor intreaga procedura pe care o vor avea de urmat pentru problemele de ordin medical, dar si locatiile pe care le vor avea la dispozitie”, a scris prefectul pe o retea de socializare.

Totodata, sursa citata a facut aluzie si la declaratiile celor care au criticat propunerea DSP Galati, vorbind despre „opinii alarmiste”: Am avut de la bun inceput un singur obiectiv, asa cum v-am spus: sa gestionez situatia cu maxima responsabilitate, in beneficiul brailenilor! Nu mi-am propus nicio secunda sa fiu populist!”

Propunere: Spitalul Judetean sa trateze doar COVID-19! | DSP Galati vrea ca galatenii suspecti sau confirmati cu COVID 19 sa fie tratati la Braila. La Galati sa ajunga brailenii si galatenii fara COVID-19

Comentarii