stiri Braila – debraila.ro

Prefectul Boboc: „Imi propun sa fiu un prefect implicat. Nu vreau sa particip doar la ceremonii” | „Rostul institutiilor este sa fie in slujba cetateanului” | Cine va fi seful de cabinet al prefectului

Dupa doua zile de la depunerea juramantului, prefectul Catalin Boboc a tinut, in cursul zilei de miercuri, prima conferinta de presa, vorbind, printre altele, despre prioritatile mandatului sau. Totodata, reprezentantul Guvernului Orban in judet a anuntat ca nu isi doreste sa isi exercite atributiile doar formal, ci „sa sprijine rezolvarea cat mai rapida si cat mai transparenta a problemelor care apar”.

„Prefectul cred ca trebuie sa fie acela care pe canalele oficiale de comunicare sa incerce sa mijloceasca, sa faca niste eforturi in sensul comunicarii cat mai directe si cat mai rapide intre autoritatile locale si autoritatile centrale. Tot ce tine de legalitatea tuturor actelor administratiei publice locale va fi de nediscutat, de nenegociat. Toata lumea trebuie sa se inscrie in limitele legii si vom fi foarte atenti la lucrul acesta. In privinta situatiilor de urgenta – am discutat deja cu foarte multi din reprezentantii institutiilor implicate, cei mai multi sunt oameni cu mare experienta, nu-mi propun eu sa le spun ce sa faca, ci voi incerca doar sa asigur buna coordonare intre institutii astfel incat problemele sa se solutioneze cat mai repede si cat mai bine. Coordonarea institutiilor deconcentrate se afla in competentele prefectului – coordonare, nu conducere, cred ca e un termen foarte clar. Am sa urmaresc ca autoritatile publice sa fie transparente, sa rezolve cu celeritate problemele oamenilor – ca acesta este rostul institutiilor, sa fie in slujba cetateanului”, a explicat Boboc.

Prefectul a mai subliniat faptul ca isi doreste sa fie „un prefect implicat”. Imediat dupa numirea in functie, la sfarsitul saptamanii trecute, Catalin Boboc preciza, pe o retea de socializare, ca este hotarat sa nu faca „figuratie”.

„Nu vreau sa particip doar la ceremonii, sa fac partea aceasta formala, ci vreau pur si simplu sa ma implic in problemele care mi se aduc la cunostinta, sa ma implic in sprijinirea institutiilor care imi comunica astfel de probleme, astfel incat, daca pot si daca imi permite legea, sa sprijin rezolvarea lor cat mai rapida, cat mai transparenta si cat mai bine, in folosul celor pentru care ne desfasuram activitatea. Nu comentez mandatul nimanui, nu doar al predecesorului meu. Nu e rolul meu si nu imi propun asta. Eu nu ma compar cu alti prefecti, ci va spun doar ce imi propun eu”, a mentionat sursa citata.

Totodata, Boboc a comunicat si faptul ca viitorul sau sef de cabinet va fi un jurnalist. Este vorba despre Ana Maria Curca (foto), care a lucrat la ziarul „Obiectiv” si „Digi 24”. Cat despre ceilalti membri ai echipei sale, Boboc a aratat ca vor fi „oameni potriviti pentru fiecare segment de activitate”.

„Nu am reusit sa facem pasi concreti in sensul acesta pentru ca pur si simplu sunt blocate posturile, avand in vedere ca mandatul vechiului prefect a incetat cu cateva zile inainte de a fi numit un nou prefect si, deci, nu a existat o continuitate. Daca era facut schimbul de prefecti in aceeasi zi si semnam tot atunci contractele cu noii angajati ai cabinetului prefectului, nu ajungeam in situatia aceasta. Pentru ca vechile contracte au incetat, am solicitat ministrului Afacerilor Interne deblocarea acestor posturi. Asa e procedura legala! Sunt patru posturi in organigrama. Sunt niste oameni pe care nu doar vreau sa ii am in preajma, ci sa ma bazez pe ei. Vreau sa caut oameni potriviti pentru fiecare segment de activitate”, a conchis prefectului.

Comentarii