stiri Braila – debraila.ro

Prefectul a trimis „Protectia Consumatorilor” la benzinarii: „Brailenii sa nu intre in panica si sa nu stea la cozi!”

Dupa ce, in seara zilei de 9  martie, mii de braileni au luat cu asalt benzinariile de teama unor cresteri spectaculoase la preturile combustibililor – situatie intalnita in mai toate judetele tarii, prefectul Iulian Timofei a anuntat faptul ca a dispus mai multe masuri, printre care si controale ale Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor.

Astfel, personalul din cadrul OFJPC desfasoara activitati de control in statiile peco pentru a verifica modul in care au fost stabilite preturile. Totodata, chiar incepand din momentul declansarii isteriei, a fost intensificata patrularea de catrei politisti si jandarmi in zona benzinariilor, atat in municipiu, cat si in judet, nefiind intregistrat vreun incident.

Vreau sa transmit brailenilor sa nu intre in panica si sa nu stea la cozi. Sunt suficiente stocurile de combustibil. Guvernul Romaniei nu va permite niciun derapaj sau o tentativa de specula in ceea ce priveste comercializarea de carburanti”, a subliniat prefectul Timofei.

Comparativ cu ziua de 9 ianuarie, la toate benzinariile din judetul Braila preturile la combustibili au crescut cu valori cuprinse intre 30 si 50 de bani.

Comentarii