stiri Braila – debraila.ro

Popa, seful PNL, acuza PSD de populism: „O lasa mai moale cand se pregateste sa vina la putere si trebuie sa gaseasca banii pentru majorarile de pensii pe care le cerea in urma cu cateva luni”

Deputatul Alexandru Popa, presedintele Organizatiei Judetene PNL, ii acuza pe social-democrati de „populism ieftin”, facand trimitere la negocierile dintre PNL si PSD pentru programul de guvernare al eventualei coalitii, mai exact despre decizia cu privire la majorarea pensiilor. 

Popa critica faptul ca PSD a fost de acord cu o majorare a pensiilor cu doar 11%, desi, de cand PNL a preluat guvernarea, a promis o majorare de 40% – care, de altfel, a fost si votata in Parlament.

„Una spunea PSD despre majorarea pensiilor cand era in opozitie si alta spune acum, cand e pe cale sa ajunga la putere! Dupa ce au tot venit cu mesaje populiste in care cereau majorarea pensiilor cu 40% si refuzau sa accepte ideea ca din cauza pandemiei, bugetul de stat nu permite asa ceva, acum cei de la PSD si-au schimbat parerea. In negocierile pe care PNL le-a avut cu PSD in ultimele zile social-democratii au fost de acord cu o majorare a pensiilor cu 11%, pe motiv de pandemie. Este o dovada ca discursurile PSD-istilor nu veneau din grija lor pentru pensionari, ci din dorinta de a specula politic un subiect sensibil, care dadea bine ca imagine. Acum, daca se discuta de intrarea lor la guvernare, PSD-istii au incetat cu discursurile sforaitoare si revin cu picioarele pe pamant, sunt dispusi sa se limiteze la cheltuielile pe care le suporta bugetul. Da, pensionarii ar avea nevoie de o majorare cu 40% a pensiilor, dar in prezent bugetul nu suporta o asemenea majorare si acum admite si PSD acest lucru”, a declarat parlamentarul.

Totodata, liberalul a subliniat faptul ca PSD „pozeaza in aparatorii pensionarilor cand le convine, dupa care o lasa mai moale cand se pregateste sa vina la putere si trebuie sa gaseasca banii necesari pentru a acoperi majorarile de pensii pe care le cerea in urma cu cateva luni”.

Comentarii