stiri Braila – debraila.ro

Popa, deputat PNL, anunta ca isi doneaza lunar indemnizatia unor familii nevoiase | „Nu este vorba despre mita electorala. Ii invit si pe ceilalti parlamentari sa faca acelasi lucru”

Deputatul Alexandru Popa, presedintele Organizatiei Judetene PNL, a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, faptul ca isi va dona lunar indemnizatia de parlamentar, banii urmand sa ajunga la familii nevoiase.

Potrivit liberalului, actiunea nu reprezinta „mita electorala”, mentionand ca „normal este ca un om sa ajunga in Parlamentul Romaniei atunci cand este implinit din toate punctele de vedere, inclusiv profesional si financiar”.

„In situatia in care este la ora actuala Romania nu mi se pare corect ca noi, parlamentarii, sa traim foarte bine cu indemnizatiile pe care le luam, iar oamenii care ne-au votat sa o duca rau. Nu pot eu sa rezolv problemele tuturor brailenilor care se afla in situatii financiare dificile, dar sigur pot sa incerc sa-i ajut pe unii dintre ei. De aceea am luat decizia ca de acum inainte, pana la finalul mandatului, in fiecare luna sa folosesc indemnizatia mea de deputat pentru acte de caritate. Si ca sa fie transparenta totala in aceasta privinta, luna de luna voi face public modul in care am folosit banii din indemnizatie, ce ajutor i-am oferit si cui. Eu sunt in permanenta legatura cu primarii din judet si-i voi ruga sa-mi semnaleze cazurile sociale mai deosebite care exista pe raza localitatilor respective. De asemenea, mai cunosc si eu astfel de cazuri din judet. In baza informatiilor pe care le obtin, in fiecare luna voi decide cine va beneficia de acest ajutor pe care il ofer si in ce forma va veni ajutorul, daca va consta in bani, in imbracaminte si rechizite pentru copii, materiale de constructii pentru repararea sau constructia unei case, etc, in functie de necesitati. De azi inainte indemnizatia mea va merge catre oameni care se afla in situatii financiare dificile din judetul Braila. Nu ma intereseaza daca acei oameni m-au votat sau nu, ma intereseaza ca in masura in care pot, sa ajut brailenii, pentru ca pe ei ii reprezint in Parlament. Nu este vorba despre mita electorala, fiindca dupa cum stiti, mai sunt cativa ani pana la alegeri, ci este vorba despre niste lucruri facute din suflet. Si-i invit si pe ceilalti parlamentari de Braila sa faca acelasi lucru, daca doresc”, a explicat parlamentarul.

Comentarii