stiri Braila – debraila.ro

Ponta, la Braila, despre rivalul Tudose: „Bravo lui ca a semnat contractul pentru pod. Indiferent de chestiile personale…” | „Ma astept sa apara Orban sa ne explice ca a facut el podul – poate pe spate, dupa ce a cantat la mandolina”

Victor Ponta, presedintele ProRomania, s-a aflat, miercuri, la Braila, unde a vorbit, printre altele, si despre podul suspendat peste Dunare. Fostul premier a recunoscut meritul europarlamentarului Mihai Tudose (PSD) in demararea mega-proiectului de infrastructura, in ciuda faptului ca cei doi se afla, de aproape un an de zile, in conflict deschis.

Ponta a amintit despre faptul ca podul a fost inclus in Master Planul General de Transport al Romaniei, aprobat de Comisia Europeana, in 2015, atunci cand era prim-ministru, iar Mihai Tudose a semnat contractul pentru proiectare si constructie.

„Sunt multumit, si o spun totodeauna, ca alaturi de Teodorivici (n.r. Ministrul Finantelor in Guvernul Ponta 4) am reusit sa punem banii pentru podul peste Dunare. De fapt, stiti bine, podul de aici e platit din banii pentru Delta Dunarii. Daca nu ma invata Teodorovici chestia asta, nu stiam cum sa o fac. Faptul ca acum se lucreaza… Bravo lui Tudose ca a semnat contractul. Foarte bine! E un merit colectiv… si al celor doi presedinti de CJ-uri (n.r. presedintii Consiliilor Judetene Braila si Tulcea). Va repet, daca nu ma invata Teodorovici sa punem in miliardul ala, sa bagam si podul, nu il aveam finantat si nu se lucra. Inteleg ca se lucreaza si Doamne ajuta sa fie gata cat mai repede! Probabil ca o sa il inaugureze cineva care n-are nicio legatura cu acel pod. (…) Cine l-o inaugura, poate pune o placa mica acolo. Important e sa se faca! Am spus un adevar despre cine a contribuit. Ma astept sa apara Orban pe aici sa ne explice ca a facut el podul – probabil l-a facut pe spate, dupa ce a cantat la mandolina! Asa a fost! Asta e realitatea! Ne-am dus la Corina Cretu (n.r. comisar european pentru politica regionala 2014-2019) si Teodoriovici ne-a spus ca putem sa bagam si podul in finantarea de 1 miliard, iar Corina Cretu a semnat. Si Tudose are un merit, ca a semnat contractul, indiferent de chestiile personale! Si presedintele de aici (n.r. presedintele CJ, Francisk Iulian Chiriac), si cel de la Tulcea. Amandoi sunt PSD-isti, dar au facut hartiile. Sa spun ca nu e asa?”, a declarat liderul ProRomania.

Victor Ponta si Mihai Tudose s-au atacat reciproc incepand de la sfarsitul anului trecut, cand europarlamentarul brailean a demisionat din ProRomania. Ulterior, Tudose s-a intors in PSD, iar Ponta i-a cerut sa renunte la mandatul de europarlamentar, in ciuda faptului ca cel mai mare numar de voturi obtinut de ProRomania la alegerile europarlamentare a fost in judetul Braila.

Comentarii