stiri Braila – debraila.ro

Politistii trag un semnal de alarma: Tot mai multi braileni fura din supermarketuri!

Aproape zilnic, politistii primesc sesizari de la angajatii societatilor care asigura paza supermarketurilor din oras, privind prinderea unor persoane care incearca sa treaca de casele de marcat, fara a plati anumite bunuri, ascunse cu dibacie sub haine. Anuntul vine chiar din partea Inspectoratului Judetean de Politie, prin intermediul unui comunicat de presa.

In primele doua luni ale anului 2016, sesizarile privind infractiuni de furt „de pe rafturi” au crescut cu 160%, fata de perioada similara a anului trecut. Astfel, de la inceputul anului au fost intocmite 104 dosare penale persoanelor care au incercat sa fure produse alimentare, produse de igiena si ingrijire corporala, articole vestimentare sau chiar electronice.

„La casa de marcat, inainte de a omite sa puneti pe banda toate produsele pe care le doriti, ganditi-va, pret de o secunda, la jena pe care o veti simti in momentul in care toate persoanele din jur va vor privi acuzator si ironic, iar agentii de paza ai magazinului vor sesiza politia pentru intocmirea dosarului penal”, se arata in comunicatul Politie.

Politistii mai precizeaza ca agentii de paza de la supermarketuri au obligatia „sa prinda si sa prezinte politiei” pe hoti, in cazul infractiunilor flagrante.

Comentarii