stiri Braila – debraila.ro

Politistii i-au invatat pe elevii de clasa I cum sa circule in siguranta

Elevii de clasa I de la 12 scoli din municipiu si judet au avut parte de intalniri cu politistii, care au intrat in salile de curs pentru a ii invata pe cei mici cu sa circule pentru a nu-si pune viata in pericol atunci cand se duc sau vin de la scoala.

Politisti de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Serviciul Rutier s-au intalnit cu elevii in cadrul Proiectului National „Scoala Sigurantei TEDI”, unul dintre cele mai ample programe educative la nivel national, care-i invata pe micuti cum sa fie in siguranta pe strada. Proiectul este initiat de Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Educatiei, in parteneriat cu firma “Tymbark Maspex”.

„In acest proiect s-au inscris sapte unitati de invatamant din municipiu si cinci din mediul rural. Inscrierea s-a realizat in a doua jumatate a anului 2015, pe platforma www.scoalatedi.ro, de catre unitatile scolare interesate. Saptamana aceasta, cadrele didactice de la Scoala Gimnaziala «Radu Tudoran» si Scoala Gimnaziala Gemenele, impreuna cu politistii, au organizat si desfasurat primele activitati in cadrul proiectului”, a declarat scms. Jenel Sogor, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean.

Intalnirea oamenilor legii cu copiii a avut ca scop familiarizarea celor mici cu semnele si marcajele rutiere pe care trebuie sa le cunoasca pentru a circula in siguranta pe drumurile publice. Fiind la varsta la care intelegerea unui mesaj trebuie insotita de vizualizarea lui, politistii le-au prezentat copiilor cum arata o trecere pentru pietoni, un indicator rutier si ce reprezinta un semafor pentru pietoni. De asemenea, elevii au vizionat filmele tematice „Drumul colorat” si „Daca ei pot, toata lumea poate. Traversati prin locurile marcate”.

Comentarii