stiri Braila – debraila.ro

Politistii braileni au confiscat branza si usturoi | Au dat la schimb amenzi

In ziua de 10 octombrie, politisti din cadrul Politiei Municipiului si cei ai Sectiei 1 Politie Rurala, sprijiniti de jandarmi, au actionat atat in municipiu, cat si in localitatile din mediul rural, in zona pietelor, a barurilor, a altor unitati de alimentatie publica, pentru asigurarea unui climat civic corespunzator si desfasurarea in conditii de siguranta a traficului rutier.

Pe langa amenzile pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice sau pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, oamenii legii au pus in aplicare si prevederile Legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

Astfel, la ora 11:40, politistii l-au depistat, la intersectia strazii Ghioceilor cu strada Grivitei, in zona Piata Concordia, pe un barbat, din judetul Tulcea, in timp ce oferea spre vanzare cantitatea de 175 kg de branza in alte locuri decat cele autorizate, respectiv din portbagajul unui autoturism.

Tulceanul a fost sanctionat contravenţional cu amenda.

Cateva ore mai tarziu, in jurul orei 16:00, oamenii legii l-au oprit pentru control pe un tanar de 19 ani, din comuna Ramnicelu, in timp ce conducea un autoturism pe Soseaua Focsani.

In urma verificarilor, politistii au constatat ca braileanul transporta cantitatea de 478 kg de usturoi fara a avea documente legale de provenienta si transport, fiind sanctionat contraventional cu amenda de 500 de lei.

Bunurile confiscate au fost predate, pe baza de proces-verbal, unor societati de profil, in vederea valorificarii.

Comentarii