stiri Braila – debraila.ro

Politistii braileni, AMENZI de peste 23.000 lei pentru persoanele fara declaratie

In noaptea de miercuri spre joi, in intervalul orar 23:00 – 05:00, politistii din cadrul IPJ Braila, impreuna cu politisti locali, au actionat pentru verificarea respectarii prevederilor H.G. nr. 935/2020, privind restrictiie de circulatie instituite dupa ora 23:00.

Prin aceasta Hotarare de Guvern, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 23:00-05:00, este restictionata, cu unele exceptii pentru motive justificate, in care persoanele sunt obligate sa prezinte legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator, ori o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

Pe parcursul actiunii, au fost depistate 41 de persoane care nu au respectat interdictiile privind deplasarea, acestea fiind sanctionate contraventional cu amenda, in valoare de peste 23.000 de lei.

IPJ reaminteste faptul ca, in intervalul 23:00 – 05:00, circulatia persoanelor este permisa pentru urmatoarele motive:
– deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
– deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;
– deplasari in afara localitatii a persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;
– deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie.

„Sanatatea si siguranta cetatenilor sunt prioritatea tuturor institutiilor cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice, astfel ca vor fi desfasurate si in perioada urmatoare activitati de verificare si instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada starii de alerta, pentru a preveni raspandirea noului tip de coronavirus si pentru a proteja cetatenii!”, mai mentioneaza Politia.

Comentarii